Just a Kiss – En rigtig god popsang

Liuwinas nummer Just a Kiss fra albummet Keep Fighting (2017) bliver vurderet til at være en klassisk popsang – og den af slagsen, der handler om kærlighed. Over en tredjedel vil helt sikkert gerne lytte mere til Liuwinas sprøde stemme i radioen, mens yderligere 47% heller ikke er afvisende.

Sangen er måske ikke helt original. Kun tre procent mener, at sangen er af en unik karakter. Men alligevel er meget få negative over for Just a Kiss. Det skyldes, at alt fra mixet til bandet og vokalen er god ifølge op mod en fjerdedel af danskerne, og stort set ingen har en decideret kritisk finger at sætte på disse elementer, der er nødvendige for at lave god singer songwriter pop.
Der, hvor Liuwinas sang falder lidt igennem, er på den lyriske side. Teksten rammer kun en tiendedel af danskerne i hjertet, mens 17% finder teksten lidt kedelig og resten er neutrale.

En fan skriver bl.a. ”Nummeret er godt. Det lyder bare som så meget andet”, en anden skriver, at vedkommende ville “ændre noget af teksten, den er lidt for generisk.” Og så kunne Liuwina med fordel udvide sit studieband. Flere fans ønsker sig en mere akustisk baggrund: ”Flere fysiske instrumenter, mindre syntetisk lyd…”, skriver en, der ellers er vild med sangen.

Fansene adskiller sig på mange områder ikke fra dem, der ikke er helt vilde med nummeret. De er generelt lidt ældre – ofte over 35 år, og så hører de primært musik i radioen. De mener, at Just a Kiss især passer til afslapning. Og så kan op mod en tredjedel forestille sig Just a Kiss i en spillefilm. Et marked som Liuwina med fordel kan udforske med sin indtrængende stemme og flair for romantik.

Liuwina indtager en flot femteplads på Voxmeters hitliste. Danskerne er glade for velproduceret pop, men de hungrer efter større instrumentale lydlandskaber og at høre musikere, der kan et håndværk ud over at besidde evnen til at skrive en god popsang. Det kan ses i, at Lars Lilholts akustiske samarbejde med sangerinden Oh Land ligger nummer et på Voxmeters hitliste. Og imens indtager Sam Smith en andenplads med sin bløde soulvokal og gospelkor til at bakke ham op.


Hør nummeret og se rating