Kanye West Skuffer sine fans

Kanye West Skuffer sine fans

Foto: Pressefoto

Hans nyeste single Wouldn’t Leave bliver ikke særligt godt modtaget hos de danske lyttere. Sangen ligger kun nummer 27 på Voxmeters hitliste, og det er altså ikke der, hvor man forventer at en stjerne som Kanye West ligger placeret. Faktisk ligger der mange ukendte danskere foran Kanye West. Eksempelvis Liuwina, med nummeret Just a Kiss, som ligger på 12. pladsen. Og i en mere sammenlignelig genre, Fars Rum / Simon Mortensen, med nummeret Dans Med Dig, som ligger på en 19. plads.

Det er ikke fordi danskerne synes, at nummeret er decideret dårligt. Kanyes nye nummer siger dem bare ikke ret meget. Kun 14 % synes at nummeret er unikt, mens 77% hverken synes nummeret er fugl eller fisk.

Wouldn't Leave karakter

De fleste synes, at Kanye synger godt. 36% elsker hans stemme, mens kun 9% ikke kan holde vokalen ud. Men langt de fleste er neutrale over for stort set alt, lige fra nummeret, vokalen, arrangementet, teksten til lyden. Det er altså ikke et nummer, der vækker de stærke reaktioner i lytterne, selvom sangen opfordrer til nærhed og hengivenhed.

Kanye West falmer når han er alene
Kanye West har førhen rappet med på superhits som Golddigger med Janie Fox og American Boy med sangerinden Estelle. Men han mister noget af sin appel, når han er alene om showet. I hvert fald i Danmark. De lyttere, der ikke er fan af nummeret, er interessant nok dem, der kender Kanye West bedst, når man ser på kommentarerne. De finder det nye nummer kedeligt. En potentiel fan skriver: ”Det er for poppet. Teksten gjorde ikke noget indtryk. Kanye kan gøre det bedre, og han lyder for meget som alt mulig andet pop.” En anden skriver: ”Mere rap, mindre pop.” Og selv de rigtige fans af nummeret skriver f.eks.. ”Ikke så mange gentagelser. Det bliver hurtigt monotont.” Fansene er ikke overraskende den generation, der er vokset op med Kanye og har danset løs til Stronger og andre monsterhits. Vi taler om de unge under 29 og de yngre voksne, der i hvert fald er under 50.

Målgruppe køn Wouldn't Leave

 


Hør nummeret og se rating