Lemon Palace lyder ekstra sødt i København

Lemon Palace_Petrine_Prien

Foto: Petrine Prien / pressefoto / bandsoftomorrow

Selvom duoen Lemon Palace foreløbigt kun har udgivet to singler og endnu har deres debutkoncert til gode, har de tiltrukket en del opmærksomhed. Online magasiner som Undertoner og Bands of Tomorrow har udnævnt dem som et band, der bestemt er værd at holde øje med, og dette giver ganske god mening. Deres seneste single ”Nothing Real”, som i denne måned ligger nummer 9 på VoxHot-listen, er i hvert fald ufatteligt godt skruet sammen.
 
Lemon Palace udgøres af Alex Rudniak og Frederik Engell, der regner med at udgive deres første EP i løbet af næste år. Duoen er blandt andet inspireret af navne som Dirty Projectors, Tame Impala og Prince, og særligt sidstnævnte er tydeligt at mærke i deres musik. På ”Nothing Real” præsenteres lytteren for betagende falsetvokaler, en uhyre velsmurt rytmesektion og en gennemgående lyd af funk. Indtil videre har nummeret fået 378.851 unikke likes*, og vores musikanalyse viser, at danskerne overordnet set er positivt stemte overfor Lemon Palace.

21 % af de adspurgte lyttere ville være glade for at høre ”Nothing Real” i radioen. Mindre end en tiendedel af lytterne bryder sig ikke om Rudniak og Engells vokaler, som de lyder på nummeret. Det lave tal er ikke overraskende, for samarbejdet mellem de to er uovertruffet.

Med ”Nothing Real” ser Lemon Palace ud til at have betaget den del af befolkningen, der kan betegnes som musiknørder. Hele 33 % af de lyttere, der kan lide nummeret, bruger dagligt mere end tre timer på at høre musik, hvilket er flere timer end gennemsnittet.


Lemon Palace_lytning per dag

”Nothing Real” hitter i hovedstaden

Hele 86 % betragter overordnet set ”Nothing Real” som enten god eller rigtig god. På dette parameter klarer nummeret sig dermed markant bedre end gennemsnittet. Sangens beundrere fordeler sig stort set ligeligt mellem de tre aldersgrupper: ’Under 30 år’, ’30-59 år’ og ’60+ år’.Særligt i Hovedstaden har lytterne taget rigtig pænt imod seneste udspil fra Lemon Palace. Hele 82 % af sangens fans bor i København, mens lytterne i de resterende landsdele endnu forholder sig skeptiske over for ”Nothing Real”. Dog vidner både dette nummer og bandets første single ”Cactus” om, at de to musikere er så dygtige, at begejstringen for Lemon Palace nok skal sprede sig fra Hovedstanden til resten af landet.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der udfra musik testens beregning synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’.

Lemon Palace Nothing Real på VoxHot uge 47

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Tue West