Kolde skuldertræk. Kæledæggejournalistik. Værdipolitik. Fodnotepolitik

Kolde skuldertræk. Kæledæggejournalistik. Værdipolitik. Fodnotepolitik

Den helt og aldeles unge Helveg: Valg nu, tak! Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Lad os få renset luften

Den radikale leder, Morten Østergaard, har gået meget ondt igennem det seneste halvår: hån, overseelser, kolde skuldertræk fra gamle venner og indre mumle bumle over den af Østergaard valgte kurs tilbage til magt og indflydelse.

 
Men nu lysner det for det plagede parti, i hvert fald hvis man skal tro de seneste meningsmålinger. Både Epinion, Voxmeter og Megafon placerer partiet på den rigtige side af 2015-valgets bedrøvelige 4,6 procent – Megafon lader endda liste B nærme sig de magiske ti procent. I snit tildeler de tre målinger De Radikale syv procent.

Rygvinden har givet så megen selvtillid, at partiet opfordrer statsministeren til at udskrive valg på baggrund af regeringens problemer med at samle opbakning til at lade udenlandsk arbejdskraft fra udvalgte lande komme til Danmark også til job under den gældende beløbsgrænse. Valgopfordringen kommer ganske vist fra en lidt lavere rangerende person, nemlig beskæftigelsesordfører Rasmus Helveg Petersen, men det gør den næppe mindre velment.


Weekendavisen 02.11.18
Læs hele artiklen på Weekendavisen.dkLæs mere

Hver tredje lønmodtager er utilfreds med sin løn
Se listen: Disse danskere er gladest for jobbet
Direktør i Skat: - Vi skal blive dygtigere til at fortælle, at vi gør en masse kloge tingFoto: Administrations- og Servicestyrelsen
Dårlig ledelse får hver femte til at skifte job