Kritik: Ekstremt forbrug af alkohol glemmes af politikere

Kritik: Ekstremt forbrug af alkohol glemmes af politikere

Mens der er klare politiske mål for at nedbringe antallet af rygere og dræbte i trafikken, gælder det samme ikke for det store antal danskere, der drikker for meget. Det kritiseres af Blå Kors Danmark, der står bag en række anbefalinger til en mere ambitiøs, national alkoholpolitik. Flere eksperter bakker op.

For mange danskere drikker for meget, men politikerne tager alt for let på de store samfundsmæssige omkostninger og konsekvenser for den enkelte, som det medfører. Det mener Blå Kors Danmark, som blandt andet driver bo- og behandlingstilbud for hjemløse samt støttetilbud til deres familier.

”Vores unge er stadig dem, der drikker allermest i EU. Ungdomsuddannelserne er nødt til som minimum at have en politik, der administrerer forbruget, selvom jeg dog helst så, at unge under 18 år slet ikke fik lov at købe alkohol på deres uddannelsessted,” siger Christian Bjerre.

Den betragtning er mange danskere enige i. En undersøgelse som Voxmeter har foretaget for Blå Kors Danmark, viser, at lidt mere end halvdelen af befolkningen mener, at salg af alkohol til unge under 18 år på uddannelsesinstitutioner burde være forbudt. Det samme gør eksperterne.


Kristeligt Dagblad 08.07.18
Læs hele artiklen på Kristeligt Dagblad


Læs mere

To pensionister
I 2018 donerede Voxmeter 1.491.000 kr.