Lars Lilholt synger bedst for det trænede øre

Lars Lilholt synger bedst for det trænede øre

Foto: Frank Rosgaard / Pressefoto

Det er få danskere, der ikke kan lide Lars Lilholt. Og hans samarbejde med det nyere skud på stammen, sangerinden Oh Land, om nummeret Sig Mit Navn, er ingen undtagelse. Faktisk er danskerne så vilde med nummeret, at det indtager en førsteplads på Voxmeters hitliste.

Mens 17% af danskerne er super fan af Sig Mit Navn, kan en stor del på 78% karakteriseres som semifans. Og over halvdelen af befolkningen vil gerne høre Sig Mit Navn i radioen.

Sig Mit Navn er en kærlighedssang, der med sin akustiske lyd opfordrer til nærhed og ømhed, ifølge lytterne. Måske er den en smule trist, mener de, der ikke er ved at falde i svime over nummeret. Men det oplever fansene ikke. I stedet finder de glæde i det ømme og nære.

For de, der er fan af Sig Mit Navn, er trænede lyttere. Næsten en tredjedel af fansene hører musik mere end fire timer om dagen. Og de er mindre tilbøjelige til at lade sig påvirke af venner og bekendte eller sociale medier, når det kommer til, hvad de skal høre. I stedet får de information om musik gennem radioprogrammer, aviser, TV og spillesteder.

Lars Lilholts fans er loyale musikelskere, og det afspejler sig i deres kommentarer så som at “Lars Lilholt altid rammer et eller andet med sin musik, og dette er ingen undtagelse,” og at “det er svært at være kritisk, når det er Lars Lilholt. Han skriver altid en tekst med en historie bag, og musikken er meget behagelig at lytte til.” Loyaliteten til Lars Lilholt er så stor, at fansenes kritik mest omhandler, at de gerne ville have hørt mere til hans guitar. En fan kommer med opfordringen: “Fed akustisk guitar, mere af den. Gerne lidt solo.”


Hør nummeret og se rating