Lukas Graham suveræn 1’er på VoxHot-listen!


Lukas Graham suveræn 1’er på VoxHot-listen!

Foto: PressefotoVoxmeter udvælger og tester jævnligt en række etablerede kunstnere. Dels for at upcoming kunstnere kan måle sig med de etablerede kunstnere, dels for at indsamle baggrundsdata til justering af beregningsmodellen.
 
I denne uge har Voxmeter udvalgt Lukas Grahams nye nummer ’Love Someone’. Nummeret er blevet evalueret af et tilfældigt udvalgt publikum, som udgør en national repræsentativ stikprøve.

Målingen af ’Love Someone’ viser, at mere end 1.7 millioner danskere synes rigtig godt om nummeret. Med denne måling slår Lukas Graham alle de topstjerner, Voxmeter har udvalgt som fx Shawn Mendes og Paul McCartney. Det betyder, at ’Love Someone’ stryger direkte ind på førstepladsen i uge 41 og ligger nummer 1 over samtlige kunstnere, der hidtil er blevet testet.

’Love Someone’ appellerer både til mænd og kvinder, på tværs af regioner og generationer. Det åbne spørgsmål må derfor være: hvad er det Lukas Graham kan, som gør ham til danskernes suveræne nummer 1 – også på VoxHot-listen?


VoxHot-listen uge 41


Al musik du kan se og høre på VoxHot-listen er 100 % styret af evalueringerne fra et nationalt repræsentativt lytterpanel. Alle medlemmer af lytterpanelet er tilfældigt udvalgt og rekrutteret via telefon. VoxHot-listen er altså hverken styret af radiostationerne, streamingtjenesternes playlister eller hvor mange penge, en kunstner har i ryggen til markedsføring. På VoxHot-listen er det kunstnerne selv, eller kunstnernes musikselskab, der uploader musikken og herefter lader publikum bestemme placeringen på VoxHot-listen.

Denne fremgangsmåde har allerede hjulpet flere ukendte og mindre kendte kunstnere med at få dokumenteret, at deres musik fortjener langt mere opmærksomhed, end den får i dag. VoxHot-listen er tilgængelig for alle, men koncertarrangører, medier og radiokanaler har udvidet adgang – både til VoxHot-listen og til den ugentlige monitorering af danskernes musikforbrug.

I Lukas Grahams tilfælde dokumenteres det, at der er tale om en kunstner med meget stort format. Hans nye nummer ’Love Someone’ går rent ind i danskernes musikhjerter.

VoxHot-listen er dynamisk. Det vil sige, at listen kan vise meget mere end hvilke numre og kunstnere, der er mest populære. Du kan for eksempel splitte VoxHot-listen op og se hvilke kunstnere, der har de bedste sangtekster eller hvilke numre, publikum synes er mest unikke – og meget mere.

Lukas Graham ligger eksempelvis også suverænt i top i disciplinen ”bedste vokal”, hvor han scorer mere end fire gange højere end gennemsnittet. Derudover ligger ’Love Someone’ nummer 1 på listen over hvilke kunstnere, danskerne helst vil høre live.

Vurdering af vokalen på Love Someone Lukas Graham


Der er dog delte meninger blandt lytterne, når det kommer til, om Lukas Grahams nummer er originalt. Hver femte lytter mener, at de har hørt nummeret før, mens blot 14 % synes, at nummeret er unikt.

Det er altså ikke nødvendigvis evnen til musikalsk opfindsomhed, der skaber nutidens stjerner, men måske mere en kombination af at kunne levere intensitet, gode mix, koncertdygtige numre og ikke mindst en stærk vokal. En lytter, der er deltaget i testen og er vild med nummeret, skriver: ”Jeg er en sucker for LG! Han synger som en drøm.”


Vurdering af karakteren i Love Someone Lukas Graham


 

HØR NUMMERET OG LÆS ANALYSER

Se alle musikartikler