Lytterne har ikke en finger at sætte på produktionen af Kajsa Valas ”Heroes”

Lytterne har ikke en finger at sætte på produktionen af Kajsa Valas ”Heroes”

Foto: Pressefoto / PDH Music

Dansk-islandske Kajsa Vala har med to albumudgivelser og et væld af liveoptrædener mødt bred anerkendelse herhjemme. Hendes seneste album Tomorrow Is Not Lost høstede glimrende anmeldelser blandt andet hos Gaffa. I øjeblikket ligger udspillets næstsidste nummer ”Heroes” nummer 3 på VoxHot-listen.

Vala er uddannet el-guitarist fra konservatoriet. Hun voksede op i Åbyhøj, men har brugt en stor del af sit voksne liv i Nashville, Tennessee, der af mange anses for countrymusikkens hovedstad. Hendes musik bærer både instrumentalt og lyrisk set stærkt præg af genren, og dette gælder også for ”Heroes”, hvor vokal og elektrisk guitar står i forgrunden. I løbet af nummeret præsenteres lytteren for smukke kontraster mellem Valas lyse vokal og guitarens dybe melodiske linjer. Sangens melankolske karakter efterlader lytteren med en underligt ønskværdig bittersød fornemmelse. ”Heroes” har fået 609.796 unikke likes*, og vores musikanalyse viser, at lytterne overordnet set tager god imod Valas udspil.

Ikke én eneste lytter har erklæret sig utilfreds med produktionen af ”Heroes”, og hele 41 % synes rigtig godt om Valas vokal på nummeret. Hvor kun 13 % af de adspurgte lyttere svarer, at de ville have lyst til at høre det gennemsnitlige af de testede numre live, kunne hele 30 % forestille sig at tage til koncert med Vala.

Kajsa Vala Heroes lyd og mix i musikken

De fleste lyttere synes godt om lyrikken på nummeret, og faktisk er det kun 3 %, der svarer, at de ikke bryder sig om lyrikken. Vala viser da også på udspillet, at hun er virkelig dygtig til ord. Dette er særligt tydeligt i simple, men smukke passager som for eksempel:


”It’s almost midnight
It’s late
And all my heroes have faded away”
Lyrics fra Heroes

 
Vala synes at udforme sine numre ganske ubesværet. Selvom ”Heroes” har et roligt, beskedent og afdæmpet udtryk, er sangen alligevel svær at ryste af sig, når den er forbi. Lytterne har meget ros tilovers for den talentfulde sanger og sangskriver. En lytter påpeger endda, at der er en lighed mellem Vala og den populære Tina Dickow, hvilket må siges at være et stort kompliment. Det er de færreste af lytterne, der utvetydigt er negativt stemte over for nummeret. Faktisk er hele 30 % direkte begejstrede for ”Heroes”.

Kajsa Vala Heroes musikken overordnede vurdering


Vinterens kulde nærmer sig, og mon ikke mange danskere vil holde sig varme til lyden af fortryllende Kajsa Vala.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af CEM MusicTest.

Kajsa Vala Heroes på Voxhot uge 46

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER


Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Program til musikanalyse

Nyt program til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om analyseprogrammet på www.voxmeter.dk/cem-musictest/

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk