Lytterne har ikke en finger at sætte på produktionen af Kajsa Valas ”Heroes”

Lytterne har ikke en finger at sætte på produktionen af Kajsa Valas ”Heroes”

Foto: Pressefoto / PDH Music

Dansk-islandske Kajsa Vala har med to albumudgivelser og et væld af liveoptrædener mødt bred anerkendelse herhjemme. Hendes seneste album Tomorrow Is Not Lost høstede glimrende anmeldelser blandt andet hos Gaffa. I øjeblikket ligger udspillets næstsidste nummer ”Heroes” nummer 3 på VoxHot-listen.

Vala er uddannet el-guitarist fra konservatoriet. Hun voksede op i Åbyhøj, men har brugt en stor del af sit voksne liv i Nashville, Tennessee, der af mange anses for countrymusikkens hovedstad. Hendes musik bærer både instrumentalt og lyrisk set stærkt præg af genren, og dette gælder også for ”Heroes”, hvor vokal og elektrisk guitar står i forgrunden. I løbet af nummeret præsenteres lytteren for smukke kontraster mellem Valas lyse vokal og guitarens dybe melodiske linjer. Sangens melankolske karakter efterlader lytteren med en underligt ønskværdig bittersød fornemmelse. ”Heroes” har fået 609.796 unikke likes*, og vores musikanalyse viser, at lytterne overordnet set tager god imod Valas udspil.

Ikke én eneste lytter har erklæret sig utilfreds med produktionen af ”Heroes”, og hele 41 % synes rigtig godt om Valas vokal på nummeret. Hvor kun 13 % af de adspurgte lyttere svarer, at de ville have lyst til at høre det gennemsnitlige af de testede numre live, kunne hele 30 % forestille sig at tage til koncert med Vala.

Kajsa Vala Heroes lyd og mix i musikken

De fleste lyttere synes godt om lyrikken på nummeret, og faktisk er det kun 3 %, der svarer, at de ikke bryder sig om lyrikken. Vala viser da også på udspillet, at hun er virkelig dygtig til ord. Dette er særligt tydeligt i simple, men smukke passager som for eksempel:


”It’s almost midnight
It’s late
And all my heroes have faded away”
Lyrics fra Heroes

 
Vala synes at udforme sine numre ganske ubesværet. Selvom ”Heroes” har et roligt, beskedent og afdæmpet udtryk, er sangen alligevel svær at ryste af sig, når den er forbi. Lytterne har meget ros tilovers for den talentfulde sanger og sangskriver. En lytter påpeger endda, at der er en lighed mellem Vala og den populære Tina Dickow, hvilket må siges at være et stort kompliment. Det er de færreste af lytterne, der utvetydigt er negativt stemte over for nummeret. Faktisk er hele 30 % direkte begejstrede for ”Heroes”.

Kajsa Vala Heroes musikken overordnede vurdering


Vinterens kulde nærmer sig, og mon ikke mange danskere vil holde sig varme til lyden af fortryllende Kajsa Vala.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.

Kajsa Vala Heroes på Voxhot uge 46

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker