Måling: Nyt center på Lindholm splitter befolkningen

Måling: Nyt center på Lindholm splitter befolkningen

Lindholm nær Kalvehave og Stege på Sydsjælland skal fra 2021 være hjem for et centre for udvisningsdømte udlændinge, afviste asylansøgere dømt for visse typer af kriminalitet og personer på tålt ophold. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringens og Dansk Folkepartis beslutning om at oprette et center på øen Lindholm splitter befolkningen i to næsten lige store dele af tilhængere og modstandere.

Det viser en måling fra Voxmeter, der har spurgt 1006 repræsentativt udvalgte danskere.

I målingen bliver de spurgt, om det er “uanstændigt” at oprette centeret. Det mener 36 procent af de adspurgte. En lidt større andel mener det modsatte.

Hver femte svarer hverken eller.

I sin aftale om en finanslov for næste år har regeringen og Dansk Folkeparti besluttet at oprette et center på øen Lindholm for, hvor udvisningsdømte udlændinge, afviste asylansøgere dømt for visse typer af kriminalitet og personer på tålt ophold fra 2021 skal huses.

En af modstanderne til forslaget er den lokale borgmester i Vordingborg Kommune, som Lindholm hører til.

Og borgmesteren Mikael Smed (S) er måske ikke den eneste, der vil protestere over at få centeret i sit nærområde.

Målingen viser også, at andelen af adspurgte, som klart tilkendegiver at de støtter oprettelsen af centeret, næsten halveres, hvis centeret skal placeres i deres nærområde.


Ritzau / Børsen 15.12.18
Læs hele artiklen på Børsen.dkLæs mere

Hver tredje lønmodtager er utilfreds med sin løn
Se listen: Disse danskere er gladest for jobbet
Direktør i Skat: - Vi skal blive dygtigere til at fortælle, at vi gør en masse kloge tingFoto: Administrations- og Servicestyrelsen
Dårlig ledelse får hver femte til at skifte job