Mads Langer spreder julemagi

Mads Langer spreder julemagi

Foto: Cover art / DR

Julen nærmer sig med hastige skridt, og dette afspejler VoxHot-listen naturligvis. I løbet af det sidste årti har den danske singer-songwriter Mads Langer spillet et utal af udsolgte koncerter og modtaget flere anerkendte priser. I år har han fået æren af at komponere titelsangen ”Tag Mig Med” til DR’s julekalender Theo & Den Magiske Talisman. Det er ikke første gang, at Langer står bag en julesang. I 2013 skrev og sang han nemlig titelsangen til julekalenderen på TV2. Musikeren må have flair for at sprede julestemning, for ”Tag Mig Med” ligger i denne uge på VoxHot-listens andenplads med 883.635 unikke likes*.

Magi på højde med Disney

De danske lyttere har taget meget pænt imod Langers julesang. ”Tag Mig Med” klarer sig faktisk bedre end nummeret ”Wonderful Life”, som Zendaya har sunget til Disneys animationsfilm Smallfoot.

Mads Langer unikke likes denne måned


Langer scorer blandt andet højere end Zendaya på vokalen. Hvor 40 % er tilfredse med stemmen på ”Wonderful Life”, er hele 43 % begejstrede for vokalen på ”Tag Mig Med”. Langer demonstrerer da også sin glimrende vokal på nummeret, hvor han bevæger sig ubesværet i både det lyse og det mørke leje. Han møder faktisk ikke én eneste kritiker i spørgsmål om hans vokal, og dette kan forklare, hvorfor hele 35 % af lytterne svarer, at de gerne ville høre nummeret live. At Langers vokal får mere ros fra lytterne, end en sangerindes stemme på en fortryllende Disney-sang, må være et bevis på hans evne til at skabe musikalsk magi. En lytter skriver da også, at ”Tag Mig Med” er direkte magisk.


Mads Langer vokal

”Tag Mig Med” giver jul på hjernen

Tidsånden tro, byder ”Tag Mig Med” på en letgenkendelig melodi og en overflod af synthesizer. Ifølge vores undersøgelser klarer nummeret sig exceptionelt godt på hele fem parametre, hvor det slet ikke får negativ respons. Nummeret får især god respons på spørgsmålet om, hvorvidt lytterne ville høre det i radioen. Her svarer over halvdelen, at de ville blive glade for at tænde for nummeret – og heldigvis for dem er dette meget sandsynligt, nu hvor kalenderen siger december. Med bedømmelsen placerer ”Tag Mig Med” sig på en flot førsteplads på denne måneds liste over ’Best On Radio’ på VoxHot-listen. Nummeret ligger samtidig på en syvendeplads på ’All Time’-listen.

Mads Langer radioen
Mads langer Best on radio liste

Det har sandsynligvis været Langers mission at sprede julestemning, og han kan glæde sig over, at det er lykkedes. På ”Tag Mig Med” fanger Langer smukt månedens håbefulde og muntre stemning, og nummeret ser i den grad ud til at behage de mange danskere, der har jul på hjernen. Det kan ikke siges med sikkerhed, om sangen fremover kan konkurrere med de juleklassikere, vi kender – men vores analyse peger på, at chancerne er gode. For selv de lyttere, der understreger, at de ikke bryder sig om genren, anerkender, at ”Mads Langer er god til det, han gør!” Det er ikke for ingenting, at Langer efterhånden er blevet folkeeje.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musictest.


Mads Langer på VoxHot uge 50

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker