Mangfoldighed betaler sig


Copenhagen pride - Foto af Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

”En arbejdsplads, hvor mangfoldighedsindsatsen lykkes, og hvor forskelligheden trives, står alt andet lige styrket i morgendagens hårde kamp om talenterne.” Det skriver Kent Petersen, formand for Finansforbundet, Charlotte Hougaard, formand for Forsikringsforbundet og Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) i en fælles klumme i FinansWatch.

Af: Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Kent Petersen, formand for Finansforbundet, og Charlotte Hougaard, formand for Forsikringsforbundet.

I denne uge løber Copenhagen Pride af stablen. Ugen er et festfyrværkeri af og for mangfoldighed.

Kigger vi på det danske arbejdsmarked som helhed, er det desværre ikke alle steder mangfoldigheden lever.

Ifølge en undersøgelse, som Epinion gennemførte i 2016 for LO, AC og FTF, tør fire ud af 10 homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede ikke være åbne om deres seksuelle orientering eller kønslige identitet, når de er på arbejde.

Retter vi blikket mod finanssektoren, oplever vi derimod et stort fokus hos ledelser, tillidsvalgte og medarbejdere på at skabe rum til mangfoldighed. Det skyldes blandt andet, at virksomhederne ønsker at afspejle det samfund, de er en aktiv del af, og som de har et medansvar for. Derfor skal finanssektoren ikke bare rumme mangfoldighed, men være mangfoldige arbejdspladser i sig selv.

Og der er mange gevinster ved forskellighed på arbejdspladsen, eksempelvis er en mangfoldig medarbejderskare en styrke i rekrutteringsindsatsen. Det viser en undersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af danskerne, som analyseinstituttet Voxmeter lavede for FA sidste år.

Fanet.dk 14.08.18
Læs hele artiklen på Fanet.dk


Læs mere

Barry vil hellere sælge viden end strøm
Rekordmange får lavet nye bryster
Radioboss vil have Kijafa tilbage til Faaborg
Flere får lavet bryster: Det skal du overveje
En sund mund er vigtig for en sund krop