fbpx

Maroon 5 ligger nummer 2 på VoxHot-listen

Maroon 5 ligger nummer 2 på VoxHot-listen

Foto: Pressefoto / Facebook

Mange kender måske bandet Maroon 5 fra nullerne. De lever stadigvæk i bedste velgående. Og var man en af dem, der skreg sig hæs til She Will Be Loved eller This Love i et forsøg på at ramme forsangeren, Adam Levines falset, vil man formentligt også kunne lide deres nye single, ’Girls Like You’.
 
For sammen med Maroon 5, er fansene blevet ældre. Men de har ikke forladt Maroon 5 – fansegmentet, viser Voxmeters analyse af ’Girls Like You’. Det er de voksne mellem 30 og 59 – altså netop dem, der var unge under Maroon 5’s storhedstid, der er vilde med ’Girls Like You’. Nummeret klarer sig dog også ganske godt blandt både de yngre og ældre. ‘Girls Like You’ er strøget ind på andenpladsen på VoxHot-listen i uge 36*. VoxHot-listen tager udgangspunkt i en repræsentativ analyse af danskernes vurdering af ny musik. Her kan musikere matche deres musik med et publikum. De kan se, hvem publikum er, hvor, hvornår og hvor hyppigt de lytter til musik, så de kan ramme publikum på de rette platforme.


Aldersgruppe der vil høre Girls Like You

For Maroon 5’s nye sang, er det primært kvinderne, der udgør fanskaren af den laid-back poppede lyd på ’Girls Like You’. 65% er kvinderne placerer sig i gruppen af fans af nummeret, mens dette kun er 35% af mændene.

’Girls Like You’ er ikke en storladen sang med temposkift eller følsomme udbrud fra Levines berømte falset. ’Girls Like You’ er en mere rolig kærlighedssang, der passer til afslapning, mener lytterne, når de bliver bedt om at angive, hvilke anledninger, sangen passer til.

Girls Like You passer til

Og sangens mere beherskede udtryk tiltrækker også fans, der selv er mere beherskede i deres musikforbrug og livsstil, viser analysen. De går sjældnere til koncerter end resten af befolkningen. Og de hører generelt mindre musik. Når de hører musik er det gerne i radioen et par timer om formiddagen eller eftermiddagen. Venner og bekendtes holdninger samt sociale medier betyder til gengæld langt mindre for denne gruppes musikforbrug.

Der er altså tale om en gruppe, der primært lytter til, hvad de får serveret i radioen uden at være opsøgende selv. Det afspejler sig også i de kommentarer, lytterne selv har haft mulighed for at give bandet. De omhandler især, om sangen er ørehængende og har power nok til at blive husket -netop kriterier, der påvirker, om man har lyst til at høre en sang i radioen. En fan skriver i den forbindelse: ”Sangen er iørefaldende, og man kommer hurtigt til at nynne med på den.” Mens en anden fan savner den klassiske Maroon 5 opbygning af en sang, hvor temposkift er helt essentielt: ”Jeg sidder og venter på, at der sker et brag.”

Men nummeret egner sig alt i alt godt til radio, mener lytterne. Analysen viser, at 49% af lytterne godt gad høre ’Girls Like You’ i radioen. Det er ikke mindst Adam Levines stemme, der giver fans. 43% er vilde med vokalen. Og Levines sikre vokal er netop det bærende element i Maroon 5. Hvor lyrikken, bandet og mixet får knap så gode ratings i analysen, er der bare ingen, der kan sige, at Levine synger dårligt.


Vokalen i Girls Like You


Er du til nuller-nostalgi eller laid-back pop? Så tjek ’Girls Like You’ ud på den interaktive VoxHot-liste. Her kan du finde meget mere musik, der passer til din smag eller aktuelle humør. Eller du kan selv gå ind og læse danskernes anmeldelser af musikken i onlinerapporten og se andre lytteres kommentarer til musikken. Se hvordan i filmguiden nedenunder.

*Ud af de numre som er uploadet indenfor de sidste 30 dage.


På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken.
Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

UGE 36 2018

Liste uge 36 maroon 5 m pil

 

HØR NUMMER OG LÆS ANALYSER


Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Program til musikanalyse

Nyt program til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om APP’en på www.voxmeter.dk/cem-musictest/

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk

© Copyright - Voxmeter

Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatliv and Vilkår er gældende.