Gayia

Musikken spirer roligt i Gayias have

Gayia

Foto: Pressefoto / Facebook

Gayia er en upcoming duo fra København bestående af singer-songwriteren Inez Wulff Heitmann og produceren Frederik Winge-Andersen. Tilsammen skaber de afslappet elektro-soulpop med botanik som omdrejningspunkt. De har for nyligt udgivet deres debut-EP “Flora”, hvilket bl.a. P3 har bidt mærke i.

Lyt mens du læser musikanalysen

Hvad denne duo kan forvente af det danske lytterlandsskab, og hvem deres fans er, kan man få et kvalificeret bud på via Voxmeters eget musikanalyseværktøj. Her har et uvildigt og repræsentativt udsnit af den danske befolkning nemlig vurderet deres single “Dandelion”, samt leveret brugbar viden om sig selv og sine holdninger.

“Dandelion” har flest modne fans

Den cirka 4 minutter lange sjæler “Dandelion” rammer 5% af lytterne, hvilket repræsentativt svarer til rundt regnet 270.000 danskere. Hvem disse lyttere er, kan man se ved at kigge på VoxHot Musictest’s målgruppesektion. Her har lytterne afgivet oplysninger om sig selv i tre kategorier: ‘køn’, ‘alder’ og ‘geografi’. Sætter man de tre kategorier sammen, kan man hurtigt danne sig et indtryk af profilen på en fan af sangen. Denne bor primært i København (33%), men ellers på Sjælland eller i Midtjylland (begge 27%). Kønsmæssigt fordeler fanskaren sig tilnærmelsesvist ligeligt på køn (kvinder 53% og mænd 47%), men aldersmæssigt skyder Gayia et godt stykke over deres jævnaldrende. Kernelytterne er nemlig ’60+’ (47%) og ’voksne mellem 30-59 år’ (33%).

Gayia - Målgruppe - Alder

VoxHot Musiktest viser, hvor indsatsen kan lægges

På trods af at sangens fans skal findes blandt det lidt ældre aldersudsnit, kan Gayia godt satse på streamingtjenesterne fremfor radioen, når de skal få musikken bredt ud. Godt nok er der flere positive lyttere, der hører radio, men det er også her, andelen af negative lyttere er størst (hhv. 80% positive og 77% negative).

Streamingtjenesterne er til gengæld mest populære hos bandets yngste aldersmålgruppe, men for “Dandelion” findes der en procentvis proportionel overvægt af positive lyttere, der kan lide at høre musik online (hhv. 67% positive og 43% negative). Altså er mulden langt bedre her. Desuden kan Gayia også med fordel plante deres sangblomst i form af en video på YouTube – hvilket faktisk også virker til at være den vej, duoen alle-rede bevæger sig.

Gayia - Musikplatform

Gayias umiddelbart største fordel er, at lytterne gerne vil se bandet optræde live. Her er samlet 63% der gerne eller måske gerne vil opleve Gayias univers spire på en scene. Til gengæld viser tallene også, at Gayia ikke behøver at spille hundredvis af shows lige foreløbigt, eftersom deres primære fans kun går til koncerter årligt (67%) eller halvårligt (27%). Som tallene viser, kan disse koncerter fint foregå i landets største byer – i hvert fald indtil videre.

Gayia - Koncertbesøg

Mere test er lig med mere viden

Denne måling er foretaget på baggrund af et enkelt nummer og kan derfor selvfølgelig ikke være udtømmende for Gayias samlede musikalske produktion. Dog kan en måling på et enkelt nummer, især hvis der er tale om singlen, være en indikator for, hvad bandet overordnet set kan forvente af respons fra lytterne.

Ønsker man en mere grundig test, kan man få gennemført en repertoire-rapport, hvor lytterne vurderer en hel EP eller plade og afgiver endnu mere detaljeret feedback på artistens samlede potentiale. Artisten kan så bruge denne feedback strategisk. Enten til at dygtiggøre sig, til at få øje på fans eller som dokumentation for musikaliteten, når bandet skal tale med agenter, bookere, spillesteder, anmeldere eller andre relevante branche-spillere.

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.

Del artiklen på:

Se alle musikartikler

 

Klaptrae