Nicotine Nerves

Nicotine Nerves skal fyre den af live


Nicotine Nerves

Foto: Pressefoto / Facebook


Nicotine Nerves er en dansk garagerock/punk-duo, der beskriver sig selv som Nirvana, der er tilsat en dunk benzin og antændt af et døende cigaretskod. Deres tilgang til musikken bringer da også minderne tilbage fra 90’ernes rock- og grunge-koryfæer – og dét er blevet bemærket af både P3 og P6. Bandet har desuden netop overstået en tour i Tyskland og Schweiz.

Lyt mens du læser musikanalysen


Voxmeter har testet Nicotine Nerves’ sang ”Alive” med VoxHot Musiktest, dvs. de danske musiklyttere selv, for at se hvordan de tager imod nummeret fra bandets debutplade ”1995”. Kan et selvbevidst bud på 90’ernes rockudladninger stadig finde relevans hos musiklytterne i dag? Hvad kan Nicotine Nerves forvente af deres fans hertillands?

Lytterne kan ikke placere ”Alive”

At holde fast i fræsende guitarer og primalskrig, som man kender dem fra f.eks. Nirvana, Tad eller Mudhoney, tyder på, at man har en forkærlighed for inspirationskilderne (og perioden) og er fløjtende ligeglad med tidens trends. Det er et kærlighedsprojekt, og man kan elske eller hade det – eller, som VoxHot Musiktest indikerer – ikke have nogen klar idé om, hvor man skal stille sig i sagen.

Nicotine Nerves - Music Test Map

Lytternes neutralitet stopper ikke ved førsteindtrykket, men breder sig udover den samlede vurdering af bandets musikalitet. Således er der hele 96% af lytterne, der stiller sig neutrale i forhold til Nicotine Nerves’ sammenspil. 92% forholder sig neutrale til vokalen af Rasmus Rankenberg Madsen. Derudover stiller 89% sig neutrale over for bandets lyrik. Disse neutralitetsvurderinger ligger langt over gennemsnittet for samtlige testede artister på VoxHot i alle genrer. Vurderingerne tyder på, at lytterne simpelthen ikke ved, hvor de skal placere bandet.

Det eneste punkt, hvor publikum har en decideret bemærkelsesværdig reaktion, er på mixet, som 18%, dvs. 15% mere end gennemsnittet, ikke bryder sig om. Dette behøves dog ikke læses som nogen hård dom. Tilkendegivelsen kan blot påpege, at lytterne ville ønske, at ”Alive” var mixet bedre.

Nicotine Nerves - Vocal / Sanger

Flest fans i grunge-generationen

På trods af at lytterne forholder sig passive til Nicotine Nerves’ musikalitet, er der indicier på, at bandet vil have let ved at kapre nye fans, hvis musikken blev tilstrækkeligt eksponeret. De nye fans vil umiddelbart være lettest at finde blandt generationen, der var til stede da grungen var ung. Bandets procentmæssigt største fanbase findes nemlig i kategorien voksne 30-59 år. Derefter kommer generationen, der var ung, mens pigtråd og punk bragede igennem, nemlig modne 60 år+. Til sidst kommer de unge under 30.

At de unge kommer sidst, kan både være en ulempe og en fordel. En ulempe, fordi musikken ikke vil få sin største gennemslagskraft på nettet, hvor denne generation er højaktiv. En fordel, fordi Nicotine Nerves, der allerede betegnes som et glimrende liveband, kan opdyrke deres fanbase ligesom forbillederne; ved at slide deres jeans tynde på turné efter turné og sælge en masse fysiske formater.

Stærk mistanke om en fed koncertoplevelse

En høj koncertaktivitet ville der også være en logik i, hvis man ser nærmere på musikrapporten fra VoxHot Musiktest. Lytternes føromtalte passivitet kan tolkes som en afventende nysgerrighed. Når det f.eks. kommer til, hvor mange der gerne eller måske gerne vil opleve Nicotine Nerves live, er tallet samlet set 71%. Der kan med andre ord være en stærk mistanke blandt lytterne om, at Nicotine Nerves kan rykke godt på en scene, selvom bandet ikke i udgangspunktet er lige deres kop te.

Nicotine Nerves - Vil høre musikken live til koncert

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.

Del artiklen på:

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker