Nurse til storbymanden, der var ung i 90’erne


Nurse cover

Foto: Pressefoto / Facebook


Inden Mø blev Mø, var der en punk-pigegruppe, der hed Mor. Den bestod af Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen og Josefine Struckmann, der sammen lavede elektropunk med politisk indhold og tekster, der ikke var for børn. Siden blev Mø en kæmpe stjerne, og Josefine Struckmann kastede sig legesygt videre ud i andre musikalske projekter som ”Time Masters” og ”No Nose”. Nu har Struckmann fundet fodfæstet i en soulet R’n’B-produktion under navnet ”Nurse”. Soloprojektet har indtil videre kastet fire singler af sig på Spotify.

Voxmeter har testet nummeret ”A Bad Situation” via musikanalyseværktøjet VoxHot Musiktest. Her har vi undersøgt, hvordan et repræsentativt udsnit af de danske musiklyttere reagerer på Struckmanns sjælfulde univers – men også, hvordan Nurse klarer sig i forhold til sin tidligere samarbejdspartner Mø, der blev testet af Voxmeter i oktober 2018.

Matcher meget lidt genrer som lytterne hører normalt

Både Nurse og Mø er generelt legesyge musikere, der jonglerer åbenlyst med elementer, som var populære i 90’erne. Tallene fra VoxHot Musiktest dokumenterer da også, at begges musik får omkring 50% tilkendegivelse fra lytterne om, at numrene ikke matcher en genre, de normalt lytter til.

Ikke desto mindre ser man, at lytterne genkender langt flere elementer i Møs musik end i Nurses. Derfor må Mø nødvendigvis have bredere musikalsk appeal, mens Nurse spiller for et lidt smallere, men måske mere stilorienteret publikum.

Nurse - Matcher musikgenre der normalt lyttes til

Nurse – A Bad Situation

MØ -Matcher musikgenre der normalt lyttes til

Mø – Way Down

Nurse har det gode mix, men Mø har bedre orkestrering

Når det kommer til Nurses og Møs overordnede musikproduktion på de to respektive numre, så vurderer VoxHot Musiktests lytterpanel, at ”A Bad Situation” har bedre mix end Møs ”Way Down”.

Til gengæld har Mø langt bedre styr på sin orkestrering. Hun formår faktisk at ryge 6% over gennemsnittet for, hvad lytterne i gennemsnit giver VoxHot-artisterne, mens Nurse ryger 6% under.

Hvorfor forholder det sig sådan? Det kan f.eks. være, at Nurse bruger længere tid på at finpudse de små detaljer, mens Mø, qua sit forspring som international og storsælgende popstjerne, har råd til at hyre bedre musikere og producere.

Har nærmest identiske målgrupper – med én undtagelse

Det er interessant at sammenligne Nurses og Møs målgrupper, der ved første øjekast virker nærmest identiske. I den tidligere artikel om Mø, blev det konkluderet, at ”Way Down” er musik til storbykvinden, der var ung i 90’erne. Det samme kan siges om Nurses ”A Bad Situation” – dog med den væsentlige forskel, at kønsfordelingen nærmest er byttet lige over.

Målingen fra VoxHot Musiktest dokumenterer, at Møs nummer ”Way Down” henvender sig til:

  • Et primært kvindeligt publikum (61%)
  • Der er 30-59 år (65%)
  • Der bor i Hovedstaden (43%)

Hvorimod Nurses nummer ”A Bad Situation” henvender sig til:

  • Et primært mandligt publikum (65%)
  • Der er 30-59 år (65%)
  • Der bor i Hovedstaden (47%)

Mø - Målgruppe køn

Mø – Way Down

Nurse - Målgruppe køn

Nurse – A Bad Situation


Det er dermed marginaler, der adskiller demografien i de to tidligere samarbejdspartneres numre, udover deres individuelle evne til at appellere til hvert deres køn.

VoxHot Musiktest kan bruges som referenceværktøj

Man skal huske, at denne undersøgelse kun er vejledende og udelukkende sammenligner parametrene for to helt specifikke numre af de to kunstnere. Havde Voxmeter testet andre numre af artisterne, kunne fordelingen på lytternes tilbagemelding naturligvis have set anderledes ud. Men sådan kan artister bruge VoxHot Musiktest til at sammenligne egen kunstnerisk produktion med andre kunstnere på VoxHot. Dette kan være artister, som man er inspireret af eller anser for at have nogenlunde samme målgruppe som en selv – for netop at få øje på forskelle og ligheder i lytternes tilbagemeldinger.

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

På Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.


På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Læs mere

Klaptrae
Woodpecker