Otte ud af ti danskere: Menneskerettigheder er vigtige

Otte ud af ti danskere: Menneskerettigheder er vigtige

En ny meningsmåling foretaget af Voxmeter for Amnesty International viser, at størstedelen af danskerne bakker op om menneskerettigheder. Mandag er det 70 år siden, verdenserklæringen om menneskerettigheder blev til.

 
Fredag 10. december 1948 vedtog FN’s Generalforsamling enstemmigt “Verdenserklæringen om menneskrettigheder.” Nu er det 70 år siden.

I den forbindelse har Amnesty International via Voxmeter fået foretaget en meningsmåling om danskernes holdning til menneskerettigheder. Og den er ganske klar. Otte ud af ti danskere er “enige” eller “meget enige” i, at “det er vigtigt, at alle mennesker har nogle grundlæggende rettigheder, som stater og regeringer er forpligtet til at respektere.”

– Det er opløftende at se, at langt størstedelen af danskerne fortsat bakker op om menneskerettighederne. Menneskerettigheder er dengang som nu det bedste grundlag for en verden med frihed, retfærdighed og fred, siger Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International Danmark.

Otte ud af ti danskere: Menneskerettigheder er vigtige

I Voxmeter-meningsmålingen er 77 procent af de adspurgte “uenige” eller “meget uenige” i udsagnet “Menneskerettighederne er et levn fra en anden tid og ikke relevante for os i dag”. Det glæder også generalsekretær Tine Christensen:

– Selv om menneskerettighedsartiklerne blev vedtaget for 70 år siden, viser vores meningsmåling, at vi i Danmark fortsat har tillid til de fælles spilleregler, der skal holde magthaverne i ørerne og beskytte borgere over hele verden mod overgreb, siger hun.


Jydske Vestkysten 06.12.18
Læs hele artiklen på jv.dk


Læs mere

Sjællænderne: Politikerne har skabt fattigdommen