Teltplads

På disse festivaler er eget telt alfa og omega


Teltplads

Man har købt årets festivalbillet og tænker måske: Skal man tage hjem og sove, eller skal man medbringe telt og få campingoplevelsen med i købet? Dét er spørgsmålet. I denne uge sætter Voxmeter fokus på gruppen, der udelukkende sværger til teltet.

Voxmeter har spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne om, hvordan de ser på deres ideelle musikfestival – nærmere betegnet, hvor vigtigt det er, at der er ‘mulighed for camping i et telt’. Herunder er en top-5-oversigt over festivaler, hvor respondenterne mener muligheden er meget vigtig. Det viser sig, måske overraskende, at det langt fra er mastodonterne som Roskilde eller Smukfest, der løber med æren af at have de mest dedikerede campister.


Eget telt er alfa og omega på disse festivaler

Spørgsmål: Hvordan tænker du den ideelle musikfestival? Underkategori: Mulighed for camping i et telt. Svarkategori: Meget vigtigt. Respondenter i undersøgelsen: 747. Beregningsmetode 52 uger.


  1. På førstepladsen ligger Vestpark Festival i Langå ved Randers. Festivalen, der har eksisteret siden 1978, løber med den største andel af gæster (25,8%), der mener muligheden for at slå teltet op er meget vigtig for festivaloplevelsen. Dette på trods af, at festivalen ikke har sit eget teltområde. Der er dog fin camping i nærheden, hvis man vil undgå nattoget hjem – eller den åbne himmel.
  2. På andenpladsen kommer Nakkefestivalen ved Rørvig i det nordsjællandske. Her er pavilloner og store lydanlæg forbudt. Man kommer hinanden ved, og dette spejles i tallene. 17,8% af gæsterne mener, at teltcamping er alfa og omega for den gode oplevelse.
  3. På tredjepladsen kommer Alive Festival i Thy – Danmarks vilde vest. Festivalen har været i gang siden 2009, og næste omgang er den 15.- 17. august. Her får gæsterne også en suveræn oplevelse på teltpladsen, hvis man skal tro 16,9% af gæsterne.
  4. På fjerdepladsen ligger Rosenholm-Festival i Hornslet ved Aarhus. Her tilkendegiver 9,7% af gæsterne, at det er meget vigtigt at have telt med. Festivalen har ingen teltpladser, men et lækkert og familievenligt campingområde i nærheden med badestrand. Dette kalder på en god ferietur i det fri.
  5. På sidstepladsen kommer Wonderfestiwall på solskinsøen, nærmere betegnet på nordtippen ved Allinge. Denne festival løber af stablen fra den 15. – 18. august, og her har 9,4% af festivalgæsterne tænkt sig at medbringe telt – koste hvad det vil.

Til sammenligning er det kun 5,3% af Roskilde Festivals gæster, der mener, det er meget vigtigt, at muligheden for at campere i telt er til stede. Samme gælder 5,4% ved Smukfest. I denne undersøgelse er undtaget endagsfestivaler, festivaler der er lukket siden sidste år, og festivaler der endnu ikke har annonceret fortsættelse i 2019.

Ugens data er genereret af Voxmeters eget markedsundersøgelsesværktøj, CEM Music Intelligence, der baseres på specifikke musikrelaterede interview med ca. 26.000 danskere årligt. Interviewene undersøger danskernes syn og vaner i forhold til festivaler, spillesteder m.v.

CEM Music Intelligence rådgiver med de danske musikforbrugere

Tallene i denne analyse er baseret på Voxmeters database CEM Music Intelligence, der samler viden om danskernes musikadfærd og -vaner, baseret på repræsentative udsnit af de almene musikforbrugere. Monitoreringen, der bygger på 52.000 årlige interviews, blev igangsat i oktober 2017, og lige siden har Voxmeter spurgt danskerne om alt lige fra deres musikforbrug og -vaner til deres syn på festivaler og spillesteder.


Læs mere

 

Klaptrae