fbpx

Positiv lyttervurdering af Bettes ’Darling’ på VoxHot-listen


Bette

Foto: Pressefoto

Den danske RnB-sangerinde Bette er aktuel med sin nye single, ’Darling’, der ligger nummer 12 på VoxHot-listen i uge 36*. VoxHot-listen baserer sig på vurderinger fra et uvildigt lytterpanel, der er repræsentativt for den danske befolkning.

 
De ældre over 60 år, har lidt svært ved at leve sig ind i Bettes levende og lette funkunivers på nummeret ’Darling’. Den største fanskare skal derimod findes i alderen 30-59, men også blandt unge under 30.


Målgruppe for Darling fordelt på alder


Bettes målgruppe er da også essentiel, når det kommer til at sætte dagsordenen for ny musik – ikke bare på de sociale medier, men særligt på det område, hvor der er flest penge at hente i musikbranchen: Nemlig live koncerter. Her står Bette stærkt blandt lytterne, når det gælder hendes nye nummer ’Darling’. For selvom 19% kan lyde af lidt, er det fortsat relativt mange, som godt vil høre ’Darling’ live. For dels er det over gennemsnittet og dels er det netop den andel af målgruppen som går oftere til koncert end resten af befolkningen. Dette viser Voxmeters dugfriske musikanalyse.

Personer der vil høre Darling til koncert

Voxmeter har udviklet programmet, CEM MusicTest, der er et let tilgængeligt og dynamisk markedsanalyseværktøj for musikere, spillesteder, festivals-arrangører og andre aktører i musikbranchen.

Analysen af nummeret ’Darling’ viser, at op mod en fjerdedel af dem, der identificerer sig som fan af nummeret, indhenter deres information om ny musik via spillesteder. Og udover streaming-tjenester, er der mange af Bettes fans som stadigvæk lytter til CD-er. De tilhører altså ikke udelukkende generation SoMe, og der kan derfor med fordel, også tænkes i mere traditionelle markedsføringsbaner, når det kommer til at udbrede kendskabet til Bette og nummeret ’Darling’. Men sammenlignet med eksempelvis det kreative storbyband ’Rest In Beats’, der med ’Fugle Kan


Folk lytter til musik på disse platforme

Bette bør endvidere tænke uden for de større byer, når hun planlægger sit koncertprogram. Der er nemlig en overvægt af fans i Region Nordjylland og på Sjælland. På Cem Music Test kan Bette og andre kunstnere få hjælp til at planlægge den næste turné ved at se, hvor ens ideelle publikum befinder sig geografisk, og hvilke spillesteders, der matcher ens musik bedst.
 
Vil du gerne høre Bette med ’Darling’? Så gå ind på den nye interaktive VoxHot-liste. Her kan du finde meget mere musik, og søge på kriterier som gør det nemt at finde musik der passer til netop din smag eller dit aktuelle humør. Eller du kan selv gå ind og læse danskernes anmeldelser af musikken i onlinerapporten og se lytternes kommentarer til musikken.

*Ud af de numre som er uploadet inden for de sidste 30 dage

HØR NUMMER OG LÆS ANALYSER


Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Program til musikanalyse

Nyt program til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om APP’en på www.voxmeter.dk/cem-musictest/

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk

© Copyright - Voxmeter

Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatliv and Vilkår er gældende.