Saveus har noget på hjerte

GAFFA

Saveus skal åbne Orange Scene den 4. juli. Og danskerne har fulgt med i Martin Hedegaard, som Saveus hedder uden for scenen, og hans karriere, siden han i 2008 vandt den første sæson af X-faktor nogensinde på dansk tv – kun 15 år gammel. Martin har udviklet sig meget siden, men han rammer stadigvæk danskerne i hjertet, nu som voksen og professionel kunstner. Han ligger i denne uge (26), nummer 9 på Voxmeters hitliste med ‘Ready To Die’, lige under Marie Keys ‘Det Vi Sagde’.

Danskerne er glade for lokale kunstnere denne sommer – især de kunstnere, der bruger simple arrangementer og undgår klichéer, på samme måde som Lars Lilholts fusionering med sangerinden Oh Land og Tina Dickows ‘Adams House’, som alle topper Voxmeters musikliste.

Over halvdelen af danskerne vil gerne høre ‘Ready To Die’ i radioen – og som lytterne indikerer, gerne en afslappende eftermiddag – måske i skyggen for indeværende uges bagende sol. Det er et nummer, som lytterne mener åbner op for tristhed med sin åbenlyde sårbarhed, der skaber et ømt og intimt univers. Det mener over halvdelen af lytterne.

Stemning i Ready To Die

Martin har udviklet sig meget stemmemæssigt og fået en mere moden lyd under kunstnernavnet Saveus. 29% af danskerne synes, han synger fantastisk, og det samme gør sig gældende i vurderingen af bandet. Og ingen kan sige, om ‘Ready To Die’, at nummeret lyder dårligt – hverken på vokalsiden, instrumentaldelen eller i sit lydunivers. Martins udvikling appellerer især til det voksne publikum. Glem alt om skrigende teenagepiger foran Orange Scene. ‘Ready To Die’s’ fans er især mellem 30 og 59 år. 89% i denne aldersgruppe bliver rørt af nummeret. Og det er ikke en lille bedrift for en fyr på 25 at ramme dette mere modne publikum.

Målgruppe fordelt på alder fans af Ready To Die

Årsagen til, at Saveus rammer de lidt ældre, er, at han faktisk har noget på hjerte. Fansene skriver:
”Ualmindeligt dejligt at tekst ikke overdøves af musik – Jeg synes, at temaet er godt”. En anden skriver, ”at musikken aldrig må overdøve teksten – det vil være synd, når vi endelig har nogen som Saveus der har ’noget på hjerte’”. Og så er det et behageligt nummer, skriver lytterne – ikke mindst fordi, at ”sangeren har en dejlig dybde i stemmen,” som en af lytterne skriver. Saveus har med ‘Ready To Die’ sået frøene til en følelsesladet Roskildeåbning i balladernes tegn.

 


Hør nummeret og se rating