Spotify fører stort i kampen om streaming


Streaming Foto: rawpixel

Voxmeter foretager hvert år 52.000 interview, hvor vi måler danskernes vaner og præferencer på en lang række områder, herunder deres musikvaner, musikforbrug og musikpræferencer. I denne uge har vi undersøgt, hvilke streamingtjenester danskerne er mest vilde med.Ifølge Danmarks Statistiks rapport om danskernes internetvaner (”IT-anvendelse i befolkningen 2018”), har 93 ud af 100 danske familier en internetopkobling. Tæller man mobilenhederne med, er dækningsgraden 99,8%, ifølge Voxmeters eget forbrugerundersøgelsesværktøj CEM Danskerne.

Som en naturlig konsekvens, har vi musik med os på farten. I hvert fald tilkendegiver ca. 52% af danskere, at de anvender streamingtjenesterne som deres primære musikplatform, hvormed streamingtjenester indtager en andenplads lige efter radioen. Men hvilke streamingplatforme foretrækker vi?

Streaming Foto: rawpixel

Q: Hvilke(n) streamingtjeneste(r) benytter du, når du lytter til musik? Stikprøve: 1761

  1. Tallene fra CEM Danskerne viser en klar føring til Spotify, der har været i Danmark siden 2011, og som sidder på 70% af de danske musikstreams.
  2. Derefter kommer YouSee, der ifølge egen hjemmeside har over 30 millioner numre i kataloget, og som sidder på ca. 23% af de danske musikstreams.
  3. På tredjepladsen har vi en samlet gruppering under ”Anden tjeneste”. Dette er den samlede andel af det fragmenterede marked, der kan tælle platforme som Apple Music, YouTube, Soundcloud, Telmore Music m.fl.
  4. Herefter kommer musikernes streamingtjeneste Tidal, hvis medejere tæller kendisser som Alicia Keys, Beyoncé, Rihanna og Kanye West. Tidal sidder på 2,8% af markedet.
  5. Endelig er der den franskstiftede musiktjeneste Deezer, der ifølge egen hjemmeside har mere end 53 millioner numre at vælge imellem, og 1,2% af de danske brugere.

Er du interesseret i at få adgang til Voxmeters publikums- og markedsanalyser? Så læs mere om ”CEM Music Intelligence” – eller kontakt:

Christian Stjer
Christian Stjer
Adm. direktør
cs@voxmeter.dk
Tlf: +45 26 83 82 82
Jakob Houmølle
Jacob Houmølle
Konsulent
jh@voxmeter.dk
Tlf: +45 70 20 23 24

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Christian Stjer
Christian
Stjer

Læs mere

Klaptrae
Woodpecker