Storbyens natteravne elsker MORTEN og Reo Cragun


Foto: Arkiv / Pressefoto


’Tonight I’m Loving You’ af den LA-baseret danske Morten og hiphopperen Reo Cragun er et party house-nummer, der især rammer de unge københavnere. Voxmeters målgruppeanalyse viser, at fire ud af ti af dem, der er vilde med nummeret, er under 30 år. Derudover er lige under halvdelen af de glade lyttere fra Københavnsområdet.

 
Nummeret ligger nummer 8 på VoxHot-listen i uge 42 med lidt over 400.000 fans.

Dem, der ud fra analysen kan siges at være Morten og Reo Craguns fans, bruger i høj grad de sociale medier til at orientere sig om ny musik. De snakker i høj grad med venner og bekendte om ny musik, klikker flittigt ind på spillestedernes kalendere og læser hyppigt musikanmeldelser. De er i det hele taget storforbrugere af musik, idet de lytter til musik i langt flere af døgnets timer end gennemsnittet. De er også natteravne og elsker at høre ’Tonight I’m Loving You’ i nattens mørke. Dog bruger de radioen mindre end resten af befolkningen.


Morten tidspunkt i døgnet der lyttes til musik

Der er således tale om en relativt snæver målgruppe, der aktivt søger information om musik. De er i stand til at navigere i de store mængder information, de får serveret gennem internettet. De prioriterer musik i deres liv og holder sig ikke tilbage med at bruge penge på koncerter og stærke musikoplevelser.


MORTEN koncertbesøg lyttere

Det er hverken vokalen, teksten eller bandet, der tiltrækker målgruppen. Til gengæld er lytterne vilde med mixet – og mixet er netop noget, som fans af ’Tonight I’m Loving You’ går meget op i. Dette kommer bl.a. til udtryk i deres kommentarer, hvor mixet og lyden i nummeret får store bifald. En lytter, der kan lide nummeret, skriver: ”Det er meget velproduceret. Og det er tydeligt, at man i høj grad er superdygtig og professionel og ved, hvad det er, man laver.”


På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken.
Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.


Morten på listen uge 42

 

 

HØR NUMMERET OG LÆS ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker