Svindel tærer på tillid til myndighederne


Svindel tærer på tillid til myndighederne

En sort dag for børne- og socialminister Mai Mercado. 9. oktober måtte hun sammen med departementschef Jens Strunge Bonde informere offentligheden om, at en betroet medarbejder i Socialstyrelsen mistænkes for at have trukket 111 millioner kroner ud til sig selv. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix


Skandalesager i Skat og Socialstyrelsen sætter spor i befolkningen. Tre ud af fire har fået mindre tillid. Det er farligt, for tillid er altafgørende.

 

Først var der sagen om udbytteskat, hvor svindlere har franarret de danske skattemyndigheder 12,7 milliarder kroner.
Og nu er den gal i Socialstyrelsen, hvor en betroet medarbejder mistænkes for at have trukket 111 millioner kroner ud til sig selv. Penge, som var øremærket hjemløse, misbrugere og andre udsatte.

De to sager koster på befolkningens tillid til de offentlige myndigheder, viser en måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Næsten tre ud af fire svarer ja til følgende udsagn: “Jeg har fået mindre tillid til myndighederne efter sagerne om svindel i Skat og Socialstyrelsen”.

Særligt har kvindernes tillid lidt et knæk. 78,5 procent er enige i udsagnet, mens det gælder for 70 procent af mændene.

Voxmeter har foretaget undersøgelsen blandt 1000 borgere i perioden 15. oktober til 18. oktober 2018.
Undersøgelsen fandt altså sted, inden flere europæiske medier – herunder Politiken og DR – torsdag kunne berette, at sagen om udbytteskat i Danmark er et led i et gigantisk milliardkup mod stort set hele Europa.


Ritzau / Kristeligt Dagblad 19.10.18
Læs hele artiklen på Kristeligt-Dagblad.dkLæs mere

Danskerne: Politikerne har skabt fattigdommen i Danmark