The William Blakes

The William Blakes’ “Gone” vil trives godt på playlisterne

The William Blakes

Foto: Facebook

Poprockorkesteret The William Blakes er tilbage efter fem års pause med pladen “1991”. Voxmeter har testet sangen “Gone” fra samme album med musik- og markedstesten VoxHot Musiktest, for at se hvad et udsnit af de danske musiklyttere mener om de nye toner fra bandet.

Lyt mens du læser musikanalysen

The William Blakes blev P3’s Uundgåelige, vandt priser ved Danish Music Awards og fik Kronprinsparrets Stjernedryspris. De har været en stor publikum- og livedarling fra begyndelsen og et vanvittigt produktivt band, der har løbet stærkt og udgivet plade efter plade. Men som alle andre hurtigløbere, har man brug for at trække vejret. Dette har i The William Blakes’ tilfælde været i andre musikalske projekter.

Dermed har der været godt med suspense for fans af bandet, der har måtte vente et halvt årti på et nyt udspil. Man må antage, at bandet ligeledes har arbejdet godt i dybden med deres nye numre og er spændte på modtagelsen efter det længere hi. Men hvordan tager de danske musiklyttere egentlig imod bandets anstrengelser?

VoxHot Musiktest belyser musikkens potentiale

Det kan man se i nummerets VoxHot Musiktest-rapport. VoxHot Musiktest muliggør test af individuelle numre blandt et repræsentativt og uvildigt udsnit af de danske musiklyttere, ligesom artisten kan få foretaget en repertoirerapport af en hel EP eller plade, hvis de vil kende til produktionens samlede potentiale.

Sådan kan artisten få en god idé om, hvordan numrene vil klare sig på markedet, både før og efter release. Eller hvordan det vil klare sig hos udvalgte lyttere. For artisten kan åbne sangskrivningsprocessen op med VoxHots gratis musiktest, Get It On Track, og selv bestemme, hvem der har adgang til skitser, demoer eller forskellige versioner af sangene.

“Gone” har 350.000 potentielle danske fans

The William Blakes - VoxHot listen

Med “Gone” kan The William Blakes dog godt være tilfredse. Lytterrapporten fra VoxHot Musiktest viser, at sangen går direkte ind hos ca. 350.000 potentielle danske fans og placerer samtidigt bandet på en 7. plads på ugens VoxHot-liste, ved siden af artister som Kippenberger og Nicotine Nerves.

Rapporten viser også, at lidt over gennemsnittet af lytterne mener, at sangen er god (21%) og at orkesteret/bandet spiller bedre end gennemsnittet (25%). Lidt over gennemsnittet har også lyst til at høre sangen i radioen (33%), men ikke mindst er der 47% af lytterne, der gerne vil tilføje sangen til deres playlister. Dette er 32% over snit for samtlige testede artister på VoxHot, og det er her, The William Blakes’ med stor fordel kan vælge at indsætte deres promotion-kavaleri.

The William Blakes - Playliste

Dygtiggørelse på baggrund af lyttertest

Er artistens ambitioner at stryge helt til Himalayas pop-top, hjælper VoxHot Musiktest også med at få øje på kreative og produktionsmæssige barrierer. For selvom lytterne overordnet godt kan lide The William Blakes’ “Gone” og er villige til at give sangen et liv på playlisterne, så er de ikke helt sikre på, om de vil høre nummeret live eller dele det med venner og familie. Her befinder størstedelen af lytterne sig i måske-zonen, og mangler således at blive helt overbevist.

Det kan andre udspil fra bandets nye plade nok gøre om på – men ellers kan artisterne se feedback på en række parametre, der har at gøre med musikproduktionen, og forsøge at dygtiggøre sig ud fra lytternes respons. The William Blakes scorer f.eks. højt på parameteren lyd/mix, faktisk hele 18% over snit. Altså er musikken yderst behagelig at lytte til. Dog stiller 79% af lytterne sig neutrale i forhold til nummerets tekster.

VoxHot Musiktest afdækker en masse andre parametre, som artisten kan bruge til at blive klogere på eget talent. Også parametre der fortæller, hvor deres fans befinder sig i landet, og hvem disse fans er. Dette er feedback som musikselskaberne, radiokanalerne, bookerne eller agenterne kan bruge. Kort sagt, det er relevant for alle dele af musikbranchen, der vil kende til en bestemt artists potentiale.

The William Blakes - Lytterevaluering

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.

Del artiklen på:

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker