UNA-LUGA betager med sit behagelige melodiske univers

UNA-LUGA betager med sit behagelige melodiske univers

Foto: Pressefoto / Facebook

Frederikke Krebs Bahn arbejder som regel med alter-egoer, når hun skaber sin musik. Ét af hendes foretrukne er UNA-LUGA, og under dette navn udgav hun i oktober sin debut-EP: Tropical. Udgivelsens første nummer ”Olen” blev tidligere på året kåret som ”Ugens Kanon” af P3, og i denne uge ligger det med 380.017 unikke likes* på VoxHot-listens sjetteplads.

Ifølge vores musikanalyse er lytterne vilde med nummeret. Ikke én eneste af de adspurgte har svaret, at de ikke har lyst til at høre nummeret i radioen. Samtidig udtrykker hele 28 %, at de sagtens kunne finde på at tage til koncert med UNA-LUGA.

”Olen” brillerer på flere parametre

Lytternes tiltro til UNA-LUGAs koncertevner hænger sandsynligvis sammen med deres overordnede begejstring for nummerets instrumentale aspekt. Når man måler på det gennemsnitlige af VoxHot-listens numre, svarer 15 % af lytterne, at de er utilfredse med bandets lyd. På dette punkt har ”Olen” dog slet ikke mødt negativ respons. Heller ikke på parametre som nummerets produktion eller overordnede kvalitet er der utilfredse lyttere.

UNA-LUGA kan desuden glæde sig over, at hendes vokal får tydelig ros, idet samtlige af de adspurgte lyttere enten er neutrale eller positive over for hendes stemme.

UNA-LUGA Olen vokal
UNA-LUGA Olen best vocal VoxHot uge 48


Med den gode bedømmelse ligger ”Olen” højt på VoxHot-listen, når man ved hjælp af listens værktøjer ser nærmere på denne måneds bedste vokaler. Det er måske netop UNA-LUGAS bløde og behagelige stemme, der har fået hele 95 % af de adspurgte lyttere til at svare, at nummeret passer godt til afslapning.

UNA-LUGA Olen anledning

En ung kunstner med talent for genren

Danskernes entusiasme for UNA-LUGA er ikke til at tage fejl af. På sin seneste single beviser hun da også, at hun trods sin unge alder allerede har et godt greb om synth-poppen. Nummeret byder på apollinske klange, smukke melodiske passager og lækre vokalharmonier. Til forskel fra det gængse popnummer, undlader UNA-LUGA det traditionelle omkvæd og lader i stedet fængende synth-soloer fungere som nummerets højdepunkter. Resultatet bliver et på én gang euforiserende og afdæmpet nummer.

Med ”Olen” viser UNA-LUGA sig som en åndrig og yderst kompetent sanger og sangskriver, der formår at ramme en bred målgruppe. Hun evner at skrive musik, der på én gang er simpel og svær at ryste af sig, når den er forbi. Analysen peger på, at der er god grund til at holde øje med UNA-LUGA fremover.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.

UNA-LUGA Olen på VoxHot uge 48

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker