Unge bilejere kender ikke deres kørselsforbrug

Kunder kender ikke deres kørselsforbrug

Unge bilejere kender ikke deres kørselsforbrug et år frem i tiden, viser Voxmeter-analyse.Kendskab til ens kørselsforbrug kan på overfladen lyde ret tørt, hvilket delvist også kan være sandt, men som bilejer er det en vigtig viden at have.

Ens kørselsforbrug spiller nemlig en stor rolle, både i valg af bil og brændstoftype, men også i forhold til hvilken ejerskabstype man vælger. Med en stigende popularitet af privatleasing som ejerskabsform, er det også endnu vigtigere at have denne kendskab, da leasing aftaler ofte, kommer med en kilometer begrænsning. Hvis man overstiger dette, kan det i nogle tilfælde føre til en dyr afgift pr. kilometer der er kørt for meget.

Kunder kender ikke deres kørselsforbrug

Q: I hvilken grad kender du dit eget kørselsforbrug et år frem? – Andelen der har svaret ”I lav grad” samt ”Slet ikke” – Fordelt på aldersgruppe – Stikprøve: 11.546 (2018-2019)


Voxmeters undersøgelse viser, at andelen der ikke har kendskab til sit kørselsforbrug, er meget høj hos især de unge bilejere, med en andel på 30,4% er det knap tre gange højere end de andre aldersgrupper. Dette kan tyde på at unge bilejere skal have en ekstra vejledning om deres kørselsforbrug, i købssituationer samt ved oprettelse af leasingaftaler.

Folk i branchen bør derfor være opmærksomme på dette, for at kunne vejlede deres unge kunder til de valg af bil/aftaler der er bedst for deres situation. Hvilket på længere sigt vil bringe dem mest glæde og i sidste ende betyder flere tilfredse kunder.


Motor-Magasinet 25.01.19
Læs også artiklen på Motor-Magasinet.dk

Læs mere

8 ud af 10 tager bilen på ferie
Danskerne låner til ny bil
Trods udsigt til kø: Rigtig mange danskere tager bilen på ferie
Unge køber brugt - men leaser nyt
Biler er noget vi taler omtim mossholder Unsplash
Disse bilejere går mest op i serviceaftaler
Her er kvindernes foretrukne bilmærker