Valgtrommerne buldrer: Vermund og Thulesen Dahl tager direkte kamp foran syd- og sønderjyske vælgere

Valgtrommerne buldrer: Vermund og Thulesen Dahl tager direkte kamp foran syd- og sønderjyske vælgere

Lederen og stifteren af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, inviterer Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til en debat i Sydjylland om udlændinge. Thulesen Dahl takker ja til invitationen, der kommer, efter at tonen mellem de to indvandrerkritiske partier er skærpet den seneste tid.

 

Debat: Kristian Thulesen Dahl (DF) og Pernille Vermund (NB) i direkte debat foran et sydjysk publikum et sted i Syd- og Sønderjylland. Det scenarie bliver snart til virkelighed. Kristian Thulesen Dahl har nemlig takket ja til en invitation fra Nye Borgerliges formand om et åbent debatarrangement mellem de to partiledere, der begge stiller op som spidskandidater Syd- og Sønderjylland.

Tonen mellem DF og Nye Borgerlige er blevet skærpet, og ingen ved reelt, om Dansk Folkeparti er interesseret i at samarbejde med Nye Borgerlige om at stramme udlændingepolitikken. Det mener leder af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, der derfor gennem JydskeVestkysten opfordrer Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), til at deltage i en debat med Nye Borgerliges frontkvinde om udlændingepolitikken.

En debat, der skal foregå et sted i Syd- og Sønderjylland, hvor begge stiller op. Vermund mener, at de syd- og sønderjyske vælgere allerede nu fortjener svar på, om de to partier skal samarbejde eller i clinch med hinanden under valgkampen.

– Jeg synes, at danskerne og især syd- og sønderjyderne har krav på at få at vide, hvad det er Nye Borgerlige vil, og hvad Dansk Folkeparti vil, siger Pernille Vermund.

 

SAGEN KORT

Pernille Vermund, leder og stifter af Nye Borgerlige, annoncerede i april, at hun stiller op som spidskandidat for partiet i Sydjyllands Storkreds. Sydjyllands Storkreds var ved sidste folketingsvalg Dansk Folkepartis absolutte højborg, og går derfor også under navnet det gule Danmark, da DF blev det største parti i flere af de syd- og sønderjyske kommuner.
 
Kristian Thulesen Dahl (DF) er opstillet i samme storkreds.
 
Nye Borgerlige står lige nu ifølge Voxmeter til at få 2,8 procent af stemmerne ved et kommende valg, og ser derfor ud til at komme i Folketinget.
 
Der skal senest være folketingsvalg 17. juni 2019.

 

Jydske-Vestkysten 24.09.18
Læs hele artiklen på jv.dkLæs mere

Makt eller migration?