Valgtrommerne buldrer: Vermund og Thulesen Dahl tager direkte kamp foran syd- og sønderjyske vælgere

Valgtrommerne buldrer: Vermund og Thulesen Dahl tager direkte kamp foran syd- og sønderjyske vælgere

Lederen og stifteren af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, inviterer Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til en debat i Sydjylland om udlændinge. Thulesen Dahl takker ja til invitationen, der kommer, efter at tonen mellem de to indvandrerkritiske partier er skærpet den seneste tid.

 

Debat: Kristian Thulesen Dahl (DF) og Pernille Vermund (NB) i direkte debat foran et sydjysk publikum et sted i Syd- og Sønderjylland. Det scenarie bliver snart til virkelighed. Kristian Thulesen Dahl har nemlig takket ja til en invitation fra Nye Borgerliges formand om et åbent debatarrangement mellem de to partiledere, der begge stiller op som spidskandidater Syd- og Sønderjylland.

Tonen mellem DF og Nye Borgerlige er blevet skærpet, og ingen ved reelt, om Dansk Folkeparti er interesseret i at samarbejde med Nye Borgerlige om at stramme udlændingepolitikken. Det mener leder af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, der derfor gennem JydskeVestkysten opfordrer Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), til at deltage i en debat med Nye Borgerliges frontkvinde om udlændingepolitikken.

En debat, der skal foregå et sted i Syd- og Sønderjylland, hvor begge stiller op. Vermund mener, at de syd- og sønderjyske vælgere allerede nu fortjener svar på, om de to partier skal samarbejde eller i clinch med hinanden under valgkampen.

– Jeg synes, at danskerne og især syd- og sønderjyderne har krav på at få at vide, hvad det er Nye Borgerlige vil, og hvad Dansk Folkeparti vil, siger Pernille Vermund.

 

SAGEN KORT

Pernille Vermund, leder og stifter af Nye Borgerlige, annoncerede i april, at hun stiller op som spidskandidat for partiet i Sydjyllands Storkreds. Sydjyllands Storkreds var ved sidste folketingsvalg Dansk Folkepartis absolutte højborg, og går derfor også under navnet det gule Danmark, da DF blev det største parti i flere af de syd- og sønderjyske kommuner.
 
Kristian Thulesen Dahl (DF) er opstillet i samme storkreds.
 
Nye Borgerlige står lige nu ifølge Voxmeter til at få 2,8 procent af stemmerne ved et kommende valg, og ser derfor ud til at komme i Folketinget.
 
Der skal senest være folketingsvalg 17. juni 2019.

 

Jydske-Vestkysten 24.09.18
Læs hele artiklen på jv.dk

Om Politik & Samfund

Hver uge fortæller danskerne, hvad de mener om politik og andre samfundsforhold, men også de mere nære ting som fx om forholdene i deres kommune.

Indenfor politik beretter danskerne hver uge om, hvilket parti man vil stemme på. Om man har tillid til regeringen, oppositionen, ministrene og politikerne. Eller i hvilken grad man mener, den aktuelle debat er relevant. Om mediernes formidling af politik. Om danskernes interesse og involvering i politik og så videre.

Danskerne fortæller også om, hvilke samfundsemner de mener burde prioriteres netop nu. Hvilke bekymringer der ligger dem stærkest på sinde. Samt holdninger til fx transport, energi, klima, forurening, fødevarer, infrastruktur, skoler, indvandrere mm.

Danskerne fortæller også om, hvordan det er at bo i deres kommune. Fx vurdering af borgmesteren og kommunalpolitikerne. Kommunens evne til at skabe gunstige forhold for erhvervslivet og udbuddet af arbejdspladser. Vurdering af kommunens institutioner, skoler, udbud af fritids- og kulturaktiviteter, ældrepleje, renovation, mm.

Meningsmålinger spiller en stor betydning både i den offentlige debat og benyttes flittigt af politikere, rådgivere, embedsmænd og journalister. Hos Voxmeter føler vi et stort ansvar over for danskerne i forhold til, at målingerne altid afspejler et korrekt repræsentativt billede. Derfor stiller vi strenge krav til, at stikprøven er sammensat efter videnskabeligt anerkendte principper, og at spørgsmålsformuleringer og svarmuligheder altid fremstår neutrale.

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

WEB-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.

Luk