Wall To Walls ”Waiting” er ventetiden værd


Wall To Walls ”Waiting” er ventetiden værd

Foto: Pressefoto


Den danske duo Wall To Wall, der består af Palle Hjorth og Egil Dennerline, har været syv år undervejs med debutalbummet Waiting. Albummet, der udkom i oktober, har efter mange menneskers mening været ventetiden værd, og det høstede da også hele fem ud af seks stjerner hos musikmagasinet Gaffa.

Titelnummeret ”Waiting” ligger i denne måned nummer elleve på VoxHot-listen. Det har fået 328.057 unikke likes og overordnet set en meget positiv respons fra danskerne.

Ni ud af ti er ret tilfredse eller meget tilfredse med lyrikken på ”Waiting”. Næsten en fjerdedel af lytterne har svaret, at de gerne vil høre nummeret i radioen, og fire ud af fem er positivt stemte over for sangens lyd.

Mens Hjorth spiller klaver, leverer Dennerline teksterne. Denneline opfatter først og fremmest sig selv som digter, og når man lytter til ”Waiting”, forstår man hvorfor. Hvert ord er placeret med nøje præcision, og hver frase er sublimt sammensat. Dette kommer særligt til udtryk i passager som:

”Waiting for an answer
Waiting for release
Waiting for the waiting
To ease its thorny grip
To make peace
To make peace”
Lyrics fra Waiting

Spørger man ind til musikkens karakter, klarer nummeret sig bedre end gennemsnittet af numre på VoxHot-listen. 13 % har karakteriseret det som unikt, og kun 10 % mener, at det lyder som noget, de har hørt før.


Wall to Wall Waitings karakter

Den unikke lyd skyldes blandt andet, at nummeret byder på akustisk klaver, hvilket ikke er typisk for synth-pop. Hjorths instrument udfører en vemodig, mol-præget melodi, der på smukkeste vis komplementerer Dennerlines vokal. Det er usandsynligt svært at udpege en svaghed på nummeret, for samarbejdet mellem de to musikere er særdeles vellykket. Alle elementer går op i en højere enhed, og måske er det netop derfor, at kun 7 % af lytterne svarer, at de ikke synes om ”Waiting”.

Wall To Wall Waiting musikkens overordnede vurdering


Med så positiv respons kommer vi helt sikkert til at høre meget mere til Wall To Wall i fremtiden.

*Unikke likes betyder det antal af danskere, der synes godt om
nummeret og placerer sig i kategorien ’fans’. Beregnet af VoxHot Musiktest.


Wall To Wall Waiting på VoxHot listen uge 46

På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Se alle musikartikler

 

Klaptrae
Woodpecker