When Saints Go Machine lefler ikke for fællesnævneren

When Saints Go Machine - So Deep

Foto: Facebook cover billede

Elektrogruppen When Saints Go Machine er klar med singlen ”So Deep”, som er deres nyeste udspil siden sidste års længe ventede EP ”It’s A Mad Love”. Voxmeter har testet den nye single for at se, hvad et repræsentativt udsnit af den danske befolkning synes om det eksperimenterende popunivers.

”So Deep” er ikke for alle

”So Deep” udkom i starten af februar og har nu fundet en 19. plads på denne uges VoxHot-liste. Bandet har høstet sin del af velfortjente skulderklap (P3 Talentet 2008 og Årets Steppeulv 2012 (Årets Producer)), men nummeret finder kun genklang hos 3% af danskerne – eller det der svarer til 155.000 potentielle fans.

97% af lytterpanelet, der har givet ”So Deep” en omgang på den digitale pladespiller, stiller sig enten i kategorien ”out of range” eller ”semi fans”. Noget kunne tyde på, at When Saints Go Machine heller ikke denne gang har tænkt sig at lefle for fællesnævner – selvom de stensikkert kunne, hvis de ville.

Genresplittende musik

Gruppen nævner på Spotify, at de laver genresplittende musik med fokus på eksperimentet. Dette udsagn afspejles faktisk fint i resultaterne fra VoxHot Musiktest. Hele 92% af lytterpanelet tilkendegiver, at ”So Deep” ikke matcher med genrer, de normalt hører – eller kun hører af og til. Samtidig er det kun 8%, der nikker genkendende til tonerne.
When Saints Go Machine - Musik der normalt lyttes til

Musik til den digitale bybo

Til gengæld er det interessant, at størstedelen af When Saints Go Machines’ fans, nemlig 89%, befinder sig på Sjælland eller i hovedstaden. En stor andel af lytterne tilkendegiver, at de bruger YouTube og streamingtjenester som musikplatform. Det er med andre ord den digitale bybo, der er bandets primærmålgruppe.When Saints Go Machine - Målgruppe geografi
Denne information kan være brugbar for When Saints Go Machine. Vil bandet sætte strategisk ind, kan de med udgangspunkt i tallene spille sig varme i København og forsøge at erobre fans på nettet. Derudover kan de med fordel satse på internationale markeder, i stedet for at så korn i den hårde jyske muld.

Sådan kan de også fint springe en radioplug over. Selvom danskerne generelt er storforbrugere af radioen, og lytterne tilkendegiver, at de får ligeså meget musikfix fra radioen som fra YouTube, så siger de selvsamme lyttere, at de ikke har behov for at høre ”So Deep” i æteren.

Dette stemmer godt overens med, at singlen i skrivende stund kun har fundet vej til et par plays på DR, men til gengæld har over 20.000 afspilninger på Spotify. Ligeledes rammer bandet strategisk bull’s eye ved at lægge ”So Deep” ud med billedside på YouTube.

Internationalt format

Det er altså primært online, at nummerets fans finder deres musik – og det giver god mening, at det er der, When Saints Go Machine skal eksponeres. På denne måde kan bandet også arbejde sig over de nationale grænser, hvilket giver god mening for et band af deres kaliber. For When Saints Go Machine har nærmest dobbelt så mange lyttere på Spotify i London og Berlin, end de har i Aarhus.
When Saints Go Machine - Musikplatform

Find ud af, hvad din musik gør ved lytterne

Voxhot.dk udgiver vi hver uge en række musikanalyser. Analyserne forklarer, hvordan musikere og andre aktører i musikbranchen – også lytterne – får værdi ved at bruge det nye analyseredskab VoxHot Musiktest og følge med i musiklisten.

Officielt har vi været i gang siden 18. september. Vi har allerede påvist, at der er plads til meget mere variation i den musik, der formidles på såvel de små som de store radiokanaler. De hundredvis musiktests, der er blevet gennemført, viser, at danskernes musiksmag er bred og går på tværs af alle musikgenrer. Musikelskere, der hidtil har helliget sig til rock, finder pludselig ud af, at der er fantastisk musik indenfor hiphop eller jazz. Disse fakta kommer frem, fordi VoxHot Musiktest netop baserer sig på vurderinger fra et uvildigt og repræsentativt udsnit af de danske musikforbrugere.


På VoxHot-listen kan du selv gå ind og læse online-rapporten. Her kan du også se andre lytteres kommentarer til musikken. Bandet selv og dets musikselskab har adgang til en udvidet markedsanalyserapport i PDF-format.

HØR NUMMERET OG LÆS FLERE ANALYSER

Læs mere

Klaptrae
Woodpecker