Se de mest eftertragtede danske liveartister
Af foråret forventer vi klarhed over hvordan, at sommerens festivaler og større koncerter kan afvikles sikkert og forsvarligt. Når der er givet grønt lys, vil vi helst opleve disse artister.
Over hele Danmark venter vi spændt på, hvordan vi i fremtiden kan få vores koncertoplevelser. Nogle artister gør sig godt foran et siddende publikum, mens andre appellerer til en større vildskab. Vi har spurgt danskerne om hvem, de allerhelst vil høre, når muligheden igen byder sig.
Et smalt fald i antallet af festivalgæster
Inden vi dykker ned i præferencerne for de forskellige alderssegmenter, er det relevant at belyse hvor mange danskere, der tilkendegiver, at de tager på musikfestivaler. Her skal der også påpeges en vis usikkerhed, da det delvist kan være bundet op på regeringens pt. manglende udmelding om sommeren.
I stedet for at male fanden på væggen, vil vi mane til besindighed, da der stadig er et stort marked for musikfestivalerne. Med udsigten til højkonjunktur, samt regeringens forhåbentligt snarlige udmelding, er der potentiale for en stigning i antallet af danskere, der påtænker at besøge en festival den kommende sommer.
De foretrukne artister blandt publikum på 65+
Blandt det ældre publikum er nye danske artister ikke i tilpas høj kurs, til at de kan indtage en plads på top-10 listen. På førstepladsen troner sangdronningen af Århus, Lis Sørensen. Skarpt efter Lis Sørensen indtager Lars Lilholt og Michael Falck hhv. 2. og 3. pladsen blandt favoritterne.
Det modne publikum holder fast i 80’erne
Det er tæt på at være en delt førsteplads for det segment, vi her navngiver ”det modne publikum”. Det er med smal afstand, at ”Danmarks kedeligste orkester” – TV2 – indtager førstepladsen som favorit, hvor der kun er 0,2 %-point ned til en anden Århus-gruppe, Gnags. Her er det interessant, at modsat alderssegmentet 65 år+ er der en ”nyere” dansk artist på top-10 listen, Lukas Graham.
Tråd til de 30-49 årige
Næsten 40 % af de 30-49 årige anses at være festivalgæster. Blandt dette alderssegment er grupperne fra de farverige 80’ere ikke repræsenteret i samme grad, som ved de to forrige segmenter. Til gengæld er rock-genren velrepræsenteret, hvor D.A.D troner på førstepladsen – skarpt efterfulgt af Lukas Graham og Nephew. Sidstnævnte fortalte dog tilbage i 2019, at de stoppede på ubestemt tid. Chancen for en genopstandelse ved denne sommers festivaler må derfor siges at være beskeden.
Hvad de unge vil have
Det er uden tvivl de 18-29 årige, der vil være mest repræsenteret på de danske musikfestivaler. Aldersgruppens liste over foretrukne livenavne ser markant anderledes ud, hvis man sammenligner med de andre alderssegmenter. Dog er der ét navn, der går igen. Lukas Graham er den artist, de unge, suverænt, allerhelst vil opleve live. Og det er med signifikant afstand ned til 2. og 3. pladsen, hvor man finder Nik & Jay samt Minds Of 99.
De geografiske forskelle
Der er stor forskel på alderssegmenternes foretrukne artister, når det gælder livemusik. På samme vis er der også geografiske forskelle, når det omhandler de kunstnere, danskerne helst vil opleve live. Voxmeter er klar til at vise dig, hvordan dit publikum ser ud, hvilke artister de foretrækker og hvor købestærke dit publikum. I forrige uge udgav vi en artikel, der belyste, hvordan musikfestivaler sikrede øget omsætning til lokalområdernes erhvervsliv. Den kan du læse her.
Kontakt os i dag og få markedets mest omfattende kulturanalyse. Vi viser dig dit publikum, Skriv til analysekonsulent Frederik Nielsen på [email protected] eller ring i dag på +45 7020 2324.
70 20 23 24 • [email protected]