Politiske meningsmålinger

Ugens Opinion Thumbnail

Luk

Facebook logo

Følg os på Facebook

Vi holder dig opdateret
på de nyeste målinger

shade break

Twitter mini logo

Tweet måling

Facebook mini logo

Del måling

Læs mere


Voxmeters politiske meningsmåling

Om den seneste meningsmåling

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 11. november 2018, baserer sig på telefoninterview med 1.040 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 5. november til d. 10. november 2018.
Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.
Ca 23,6 % af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.
Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 18. juni 2015. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,7 % point.

Se hvordan meningsmålingerne udføres

Se hvordan
meningsmålingerne
udføres

Vær opmærksom på den statistiske usikkerhed

Voxmeter oplyser altid om den statistiske usikkerhed. Derfor ved du altid hvor stor betydning et resultat kan tillægges.

Kvalitetsmåling

Voxmeter overholder kravene fra Kvalitetsmåling.
Læs mere - klik her

”Hvilket parti ville du stemme på hvis der var folketingsvalg i morgen?”

Voxmeter har siden 2001 foretaget målinger af danskernes forventede partivalg på vegne af Ritzau. Siden 2001 har vi hver uge stillet følgende spørgsmål til ca. 1125 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år: ”Hvilket parti ville du stemme på hvis der var folketingsvalg i morgen?”.
Vi indsamler data om alle danske partier som er opstillingsberettigede til folketinget. De indsamlede tal bliver omregnet til mandatfordeling for de forskellige partier, ligesom vi løbende offentliggør en samlet valgprognose for partierne i rød blok og blå blok.

Voxmeter forudsagde 7 ud af 10 partier korrekt ved folketingsvalget i 2015

Ved folketingsvalget den 18. juni 2015 var der desværre ingen analyseinstitutter, som forudsagde Dansk Folkepartis eksplosive fremgang. Det var der mange årsager til, men den væsentligste var, at en massiv andel af ”tvivlerne”, da de stod i stemmeboksen, valgte at sætte kryds ved Dansk Folkeparti. Voxmeter brugte ugerne efter folketingsvalget på at analysere årsagerne og ringede op til samtlige ”tvivlere”, herunder til de vælgere der havde sagt, at de stemte på SF og Enhedslisten. Studiet har medført, at Voxmeter fremover stiller en række kontrolspørgsmål, som øger træfsikkerheden. Årsagen til at Voxmeter ikke ramte plet på SF og Enhedslisten var primært, at en stor del af deres vælgere valgte at blive hjemme. Hyppigt med en begrundelse i kategorien ”uanset hvad, vil der blive ført blå politik”.
Voxmeter havde 7 ud af 10 partier korrekt

Politiske meningsmålinger i Danmark

Her på siden kan du se de seneste meningsmålinger. Ønsker du se den seneste opinionsmåling på tværs af analyseinstitutter, kan du også gå til Meningsmalinger.dk. Her kan du foruden en oversigt over Voxmeters meningsmålinger, også finde målinger fra Gallup, Megafon, Greens, Epinion, YouGov, Wilke, Norstat og andre historiske målinger af danskernes foretrukne partier. Du kan også finde et samlet overblik over målingerne i Ritzau Index, Altinget (kræver login) og hos Electrograph, hvor du også kan se visualiseringer af Voxmeters målinger. På DenOffentlige kan du finde artikler om Voxmeters seneste meningsmålinger.

Opinionsundersøgelser og valgresultater i Europa

Er du interesseret i den politiske udvikling i Europa, kan du også se den nyeste meningsmåling hos Electrograph. Her offentliggøres europæiske meningsmålinger og valgresultater på både engelsk og spansk.

Troværdighed og metodisk sikkerhed i Voxmeters målinger

En meningsmåling er ifølge Wikipedia en stikprøveundersøgelse, hvor et repræsentativt udvalg af borgere spørges om deres holdning til fortrinsvist samfundsforhold. Hvis meningsmålingen omfatter udvalgte vælgere, der spørges, hvorledes de har tænkt sig at stemme, næste gang der er valg, kaldes det en politisk meningsmåling.

Meningsmålinger tager indimellem fejl når de laver valgprognoser, som vi for nyligt har set ved Brexit og valget af Donald Trump i USA. Den hyppigste årsag til fejlagtige meningsmålinger er repræsentativiteten ifølge en analyse fra Ingeniøren. Det forekommer når man også foretager undersøgelser ved hjælp af webinterview, som skævvrider undersøgelsens population.

I et tema om meningsmålingernes troværdighed i Berlingske, blev der især gjort opmærksomt på, at flere af analyseinstitutterne i Danmark udelukkende anvender internetundersøgelser, hvor respondenterne lokkes med lotterier og konkurrencer. Artiklen omtaler Voxmeter som det eneste danske analyseinstitut, som udelukkende bruger telefoninterview ved politiske målinger. Derfor har vores analyser en høj troværdighed og metodisk sikkerhed.

Telefonrekruttering og Catglobe giver høj kvalitet i Voxmeters analyser

I Voxmeter gør meget ud af høj kvalitet når vi foretager analyser. Vores interview- og analysesystem Catglobe sørger for at alle vores målinger er effektive og pålidelige. Hvad enten du ønsker telefon- eller webinterview kan du hurtigt, effektivt og billigt få valide målinger med svar fra mindst 1000 respondenter.

Her kan du læse mere om Voxmeters meningsmålinger.

Vil du vide mere om hvornår du skal tage forbehold for troværdigheden ved opinionsundersøgelser, kan du læse om hvilke rekrutteringsprincipper vi følger, når vi rekrutterer til Voxmeters panel.