Ny image-rapport for bankerne

I Voxmeters nye image-måling er det fortsat Ringkjøbing Landbobank, der står stærkest i bankkundernes bevidsthed. Langt stærkere end feltets nummer to, Arbejdernes Landsbank. 

Image & Omdømme første halvår 2024

En bank kan opnå 3.000 point i imagemålingen. Målingen er baseret på 39.000 interview, minimum 500 interview for hver bank.

Nye banker rykker ind i storbyerne, mens andre udvider

Et godt image er vigtigt, når kunder skal vælge ny bank  
Der er stigende konkurrence i bankbranchen. Sparekassen Kronjylland er en – blandt flere banker – der udvider i København. Blandt de 24% 
i hovedstadsområdet der kender Sparekassen Kronjylland, er der 39%, der ville vælge Arbejdernes Landsbank hvis de skulle skifte bank – men blot 5%, der vil vælge Sparekassen Kronjylland. Dette skyldes primært den forskel der er på de to bankers image. 

Sparekassen Kronjylland kan forbedre sit image, ved i første omgang at isolere de bankydelser kunderne hyppigst efterspørger, i netop denne geografi. Dernæst, at formidle hvordan Sparekassen Kronjylland er i stand til at levere netop dette. Hvilket bør eksekveres ved brug af de kanaler hvor målgruppen færdes hyppigst. Viden som kan erhverves i Voxmeters image- og segmenteringsrapporter. 

Vestjysk Bank har markant fremgang

Bankkunderne er begyndt at lægge mærke til, at Vestjysk Bank har en stærk økonomi. Dermed er Vestjysk Bank i gang med at ryste fortidens negative omdømme af sig. Blandt de 20 faktorer der indgår i Voxmeters image-måling, har ”Usund økonomi” været den  mest negative faktor for andelen af bankkunder der overvejer Vestjysk Bank som et alternativ. 

Kort om Image og Omdømme rapporten

Rapporten indeholder 40 sider der og afdækker 20 imagepunkter.

Interview: Undersøgelsen er baseret på 39.000 interview.

Image-score: Hvert af de 20 områder bidrager til den samlede imagescore, der maksimalt kan give 3.000 point. De 3.000 point fordeler sig på 20 image-parametre, som afdækker 6 stakeholder-kategorier. De vigtigste imagepunkter for den enkelte bank, isoleres via en driveranalyse.

Vil du vide mere, så send en mail eller ring til mig.

Kontakt mig endelig, hvis du har spørgsmål

Christian Stjer
Adm. direktør

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Se også

    © Copyright - Voxmeter