Samfund: Forbrugerne er vendt hjem til økologien
En ny undersøgelse fastslår, at forbrugerne igen er vendt hjem til økologien, når de lægger dagligvarer i kurven – men der mangler mere viden om dyrevelfærd.
Foto: Sandro Kradolfer/Unsplash
Uddrag fra Landbrug og Fødevarer:
En undersøgelse lavet for Landbrug & Fødevarer af Voxmeter viser, at der igen er stor opbakning til de økologiske fødevarer. På nuværende tidspunkt siger hver tredje forbruger, at de altid eller ofte køber økologi. Det betyder, at forbrugernes opbakning til økologiske fødevarer nu er på niveau med den, vi har set før i tiden. Dertil foretrækker tre ud af fire også, at de økologiske råvarer er produceret i Danmark.
Ejvind Pedersen, chefkonsulent for økologi i Landbrug & Fødevarer, glæder sig over, at forbrugerne er vendt hjem til økologien.
“Danmark er et af de førende lande inden for produktion og salg af økologiske råvarer, og jeg ser det derfor meget positivt, at forbrugerne nu igen vælger økologiske råvarer, når de handler,” fortæller han.
Og han fortsætter:
“Økologi handler om at have en helhedstilgang helt fra landbrugsjorden til hjemme på køkkenbordet, og det vidner om, at forbrugerne er meget bevidste om, hvad de køber,” uddyber han.