V-gruppeformand ser al krisesnak stoppe efter halvering af mandater

Valgresultatet er en forløsning af dimensioner, mener Lars Christian Lilleholt, som ser krisesnak forstumme.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Ritzau resumé: 

Nok står Liberal Alliance langt bedre end Venstre i de landspolitiske målinger, men EU-valget viser, at Venstre-formand Troels Lund Poulsen er den klare leder af blå blok.

Det siger Venstres rutinerede Søren Gade, der også er Folketingets formand, til Jyllands-Posten.

– Alle spekulationer om, at Venstre ikke længere var det største borgerlige parti, er gjort til skamme. Vi er dobbelt så store som Moderaterne og Liberal Alliance. Troels Lund Poulsen kan ranke ryggen og sige: Jeg er leder af det blå Danmark, det største parti. Vi sidder i regering for at køre Danmark i den rigtige retning, og det er den opgave, vi har nu, siger Søren Gade til Jyllands-Posten.

Venstre gik tilbage ved EU-valget sammenlignet med 2019, men udtrykte alligevel stor tilfredshed med resultatet. Det lød på 14,7 procent og to mandater. Venstre blev dermed det største blå parti.

Med meldingen afviser Gade altså også, at Liberal Alliances partiformand, Alex Vanopslagh, skulle være den borgerlige leder.

LA står ellers i de landspolitiske meningsmålinger til at blive det største blå parti, hvis der var folketingsvalg i dag. I den seneste Voxmeter står Venstre til 8,9 procent af stemmerne, mens Liberal Alliance står til 14,2.

LA fik 7 procent og et mandat til EU-valget…

Læs mere om hele artiklen og undersøgelsen her

© Copyright - Voxmeter