Hver fjerde midaldrende mand: Økologi er noget pjat

Økologi vinder frem i landbrug og produktion, men ikke hos alle danskere.​

Hver fjerde midaldrende mand mener det. Og hver fjerde ældre mand gentager det: Økologi er noget pjat. Danske kvinder mener typisk noget andet. Kun omkring 10 pct. af danske kvinder afviser økologi, dog lidt flere blandt de 50-64-årige kvinder.

Det viser Voxmeters befolkningsundersøgelse, der ugentligt blandt andet afdækker, hvem der er mest kritisk overfor økologi. Der er ingen store udsving geografisk. Men 26 pct. af mænd mellem 35-49 år og en lige så stor andel af mænd fra 65 år og op er enige i udsagnet »økologi er noget pjat«.

Der er ikke tale om en ny tendens. Gruppen af økologikritiske har ligget stabilt på omkring 15 pct. de seneste tre år. Mens flere og flere storby-mennesker orienterer sig mod økologiske fødevarer og produkter og efterlyser specialbutikker og bestemte brands, er en vis del af befolkningen resistent. Det var heller ikke alle, der græd, da Irma måtte lukke tidligere i år.

Det hyppigste argument mod økologiske varer er, at de er dyrere end andre varer. Det er de stadig. Så mens danskerne generelt er positivt stemt over for økologiske varer og produkter, er der fortsat mange forbrugere, der vælger økologiske produkter fra af helt konkrete grunde. Nogle af dem opfatter tilmed økologi som et moderne bedrag.

Her kan du få et overblik over de seneste analyser om politik og samfund, udført af Voxmeter

Modtag vores seneste meningsmålinger

Skriv dig op og modtag vores seneste meningsmålinger samt undersøgelser som den første.

politiske_maalinger_hvid 3

Du accepterer, at ved udfyldelse af formularen ligeledes vil modtage markedsføring og nyhedsbreve fra Voxmeter A/S.

© Copyright - Voxmeter