“Brilleabe” og ”Svin” er udtryk, der stadig flyver gennem skolegården. Mobning er næsten en lige så obligatorisk del af skoledagen som dansk og matematik. Det har store konsekvenser for dem, det går ud over – og kan sætte dybe spor resten af livet.
Derfor vil Julemærkehjemmene og deres ambassadører i en ny kampagne stoppe mobningen. Det er Thomas Evers Poulsen, Annemette Voss, Carla Mickelborg, Katja Bamberger Bro, Thomas Erex, Jon Edlund og Martin Skriver, der står frem.
Ambassadører deler deres mobbe-historie
I en række videoopslag på sociale medier deler ambassadørerne deres egne mobbehistorier. Til børn fra Julemærkehjemmene fortæller de om, hvordan de har oplevet mobning i deres skoletid – og hvordan de stadig kan mærke det i dag.
”Jeg blev kaldt ’Bøsse’ og ’Femi’. Jeg var den eneste dreng, der gik til dans, og det, syntes de andre, var underligt. Det fik mig til at tvivle på, om jeg var god nok. Men ½det er stadig derinde. Når jeg hører de grimme ord enten i fjernsynet eller på gaden, bliver jeg ramt. For selvom jeg er kommet videre, gør det ondt – også når det går ud over andre”, fortæller Thomas Evers Poulsen i sin film.
Mobning har langvarige konsekvenser
Ambassadørerne har ligesom mange andre danskere været udsat for mobning i skolen. En ny undersøgelse lavet af Voxmeter for Julemærkehjemmene viser, at næsten hver tredje dansker har oplevet at blive mobbet i skolen…
Borgergade 6, 4. sal
1300 København K
CVR/VAT: 34217432