Oplev øko-grisene og bliv klogere på dyrevelfærd
Søndag den 18. maj kl. 10-14 inviterer økologiske griseproducenter fra hele landet danskerne med helt ud på marken. Her kan alle nysgerrige opleve glade grise under åben himmel og få gode samtaler om det økologiske landbrug.

Foto: Unsplash
Uddrag fra Landbrug og Fødevarer via Ritzau
I top på ønskelisten bag besøgsdagen Sofari står et håb om, at danskerne får mere viden om de økologiske produktionsforhold.
En undersøgelse fra Voxmeter – foretaget for Landbrug & Fødevarer – viser nemlig, at der er plads til forbedringer i danskernes kendskab til de økologiske produktionsforhold.
For eksempel viser undersøgelsen:
- 61 procent af de adspurgte ikke ved, at økologiske dyr skal have mulighed for at udøve deres naturlige adfærd, som for eksempel at rode i jorden.
- Kun 34 procent af de adspurgte ved, at økologiske grise har mulighed for at komme ud under åben himmel hver dag – et af de mest markante dyrevelfærdstiltag i økologien.
- Endnu færre, blot 27 procent, er klar over, at halekupering er forbudt i økologisk griseproduktion.
Derfor er øko-kødet dyrere
En af Sofariværterne er Hans Erik Jørgensen. Ud over at være økologisk griseproducent er han formand for Økologisektoren i Landbrug & Fødevarer.
Han glæder sig til at fodre gæsterne med håndfast fakta om dyrevelfærden i den økologiske produktion – og give dem nogle gode bud på, hvorfor de skal betale en højere pris for det økologiske grisekød.
-Som økologiske husdyrproducenter knokler vi hver dag for at give vores dyr et godt liv med krølle på halen. Et liv, hvor de har mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd, og hvor smågrisene går sammen med soen, indtil de er klar til fast føde. Efter min opfattelse er det den rigtige måde at have gris på, men det koster selvfølgelig ekstra at producere på den måde, siger Hans Erik Jørgensen.
Læs mere om hele artiklen og undersøgelsen her
Kontakt mig endelig, hvis du har spørgsmål
