Politiske målinger  

 

Politiske målinger

Politisk Voxmeter (Kildeangivelse: Voxmeter for Ritzau) Se udvikling Telefoninterview, nationalt repræsentativt.

 
 
Tryk på et partilogo og se partiets måling henover tid
 
0 0
I dag
 
0 0
5 uger siden
 
0 0
Valget 2015

Ugens Opinion Thumbnail


Vær opmærksom på den statistiske usikkerhed

Voxmeter oplyser altid om den statistiske usikkerhed. Det gør vi, så læseren altid ved, hvor stor betydning et resultat kan tillægges. Se den seneste måling her.


Voxmeters politiske meningsmåling

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 27. marts 2017, baserer sig på telefoninterview med 1026 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 20. marts til d. 27. marts 2017.
Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.
Ca. 24,7 % af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.
Tallene i parentes angiver forskellen i procent fra folketingsvalget d. 18. juni 2015. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,8 % point.

Se hvordan meningsmålingerne udføres

Se hvordan
meningsmålingerne
udføres

Voxmeter forudsagde 7 ud af 10 partier korrekt

Ved folketingsvalget den 18. juni 2015 var der desværre ingen analyseinstitutter, som forudsagde Dansk Folkepartis eksplosive fremgang. Det var der mange årsager til, men den væsentligste var, at en massiv andel af ”tvivlerne”, da de stod i stemmeboksen, valgte at sætte kryds ved Dansk Folkeparti. Voxmeter brugte ugerne efter folketingsvalget på at analysere årsagerne og ringede op til samtlige ”tvivlere”, herunder til de vælgere der havde sagt, at de stemte på SF og Enhedslisten. Studiet har medført, at Voxmeter fremover stiller en række kontrolspørgsmål, som øger træfsikkerheden. Årsagen til at Voxmeter ikke ramte plet på SF og Enhedslisten var primært, at en stor del af deres vælgere valgte at blive hjemme. Hyppigt med en begrundelse i kategorien ”uanset hvad, vil der blive ført blå politik”.
Voxmeter havde 7 ud af 10 partier korrekt