Dyrere kødsovs og bøffer vil nok virke, men: - Det kan komme til at ramme skævt

Kød er en fast del af aftensmaden for rigtig mange danskere, men måske bliver især oksekødet en sjældnere gæst på middagstallerkenerne, hvis prisen stiger.

Foto: Kyle Mackie/unsplash

Fyens Stiftstidende resumé: 

Vi er vant til, at kød er måltidets centrale element. Nu kan en landbrugsafgift gøre oksekød voldsomt dyrt. Men er du klar til at ændre vaner for klimaets skyld? Toppolitikerne skal holde op med at frede spaghetti-kødsovs, anbefaler ekspert.

Ifølge en ny Voxmeter-undersøgelse ser mere end 60 procent af danskerne klimaudfordringerne som det alvorligste problem. Alligevel peger regeringens udmeldinger i mange retninger. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) har også for nylig brugt billedet af en enlig mor på kontanthjælp med tre børn, der skal have “lov” til at spise den klassiske spaghetti-kødsovs. Og på et pressemøde i august udtalte statsministeren, at hun har mange opgaver, men “at blande sig i, hvad danskerne spiser, ikke er en af dem.”

Læs mere om hele artiklen og undersøgelsen her